Yle: Julkisuudesta kadonnut ex-hiihtolupaus Anita Korva, 24, teki kovan päätöksen

Suomen viime vuosien suurimpiin nuoriin hiihtäjälupauksiin kuulunut Anita Korva on viettänyt hiljaiseloa viimeisen vuoden. Nyt hiihtäjä on ilmoittanut yllättävästä ratkaisusta Ylen haastattelussa.

24-vuotias hiihtäjä Anita Korva on entinen hiihtolupaus, jota pidettiin yhtenä koko Suomen suurimmista toivoista lajin saralla.

Vuosina 2018-2019 Korva niitti menestystä nuorten MM-kilpailuissa voittaen neljä mitalia, mutta viimeisen vuoden aikana hänestä ei ole kuulunut mitään.

Lue myös: Norjalaishiihtäjältä tyly kommentti Anita Korvan paljastavasta kuvasta: ”Näyttää olevan kiinnostunut…”

Viimeksi Korva on hiihtänyt kilpaa alkuvuodesta 2022, jolloin hän jäi nuorten SM-kisoissa sijalle 22.

Kuva: All Over Press (Compic/Kimmo Brandt)

Tuon jälkeen Korva puhui avoimesti iltapäivälehtien haastatteluissa kärsimästään masennuksesta sekä siitä, miten hän selätti sen psykoterapian avulla.

Tuolloin haaveissa oli vielä paluu laduille.

Teki kovan päätöksen

Yle Urheilu tavoitteli Korvaa kommentoimaan tilannettaan tätä kautta ajatellen, jolloin Korva vastasi lyhyesti ja ytimekkäästi ilmoittaen, ettei aio kilpailla tänäkään vuonna.

– Ei nähdä, hiihtäjä vastasi Ylen tiedusteluun siitä, nähdäänkö hänet laduilla kisakaudella.

”Lahjakkuus ei ole hävinnyt”

Ylen mukaan Korva ei halunnut vastata jatkokysymyksiin enempää eikä antaa asiaan liittyen haastattelua.

Suomen naisten hiihtomaajoukkueen viime kauden valmentaja Jussi Piirainen kuitenkin uskoo, että Korva voisi vielä nousta takaisin huipulle, jos tahtoa riittää.

– Lahjakkuus ei ole hävinnyt mihinkään. Anita on sen verran nuori, että hän pystyy nousemaan huipulle, jos halua riittää. Vuoden 2026 talviolympialaisiin ehtii valmistautua vielä hyvin, Piirainen totesi Ylelle.