Suomen naisten kultahaaveelle hyviä uutisia Norjasta – Therese Johaugin kohtalo puhuttaa

Naisten parisprinttiin keskiviikkona on ladattu suomalaisittain suuria odotuksia, joiden mahdollisuudet paranivat entisestään tiistaina, kun Norjan maajoukkue paljasti valintansa kilpailuun.

Norjan Therese Johaug on osoittanut suvereenilla tavalla Pekingin talviolympialaisissa olevansa edelleen jokaisella mahdollisella matkalla ehdottomasti mukana taistelussa kirkkaimmista mitaleista.

Lue myös: Iivo Niskasen upea ele Kolumbian hiihtäjälle villitsi urheilumaailman – Tätä kuvaa ylistetään kaikkialla

Juuri Norjasta povataan myös yhtä suurimmista ennakkosuosikeista keskiviikon naisten parisprinttiin, jossa Suomen Kerttu Niskasella ja Krista Pärmäkoskella on edessään näytön paikka.

Niskanen ja Pärmäkoski ovat jo hiihtäneet molemmat kerran mitaleille Pekingin kisoissa. Kuva: All Over Press

Suomalaiskaksikon mahdollisuudet olympiakultaan paranivat tiistain aikana ainakin teoriassa vielä lisää, sillä Norja ilmoitti, ettei Johaugia tulla näkemään parikisassa.

Vaikeat valinnat

Norjan edustajat parisprinttiin ovat Tiril Udnes Weng ja Maiken Caspersen Falla.

– Pariviestissä tarvitaan nopeutta ja hyvää kuntoa. Maiken on osoittanut sitä. Tiril on myös vahva. Valinnat eivät olleet yksinkertaiset. Nämä ovat parhaat valinnat matkalle, Norjan naisten päävalmentaja Ole Hattestad sanoo Iltalehden mukaan.

Lue myös: Pettynyt Ristomatti Hakola jakoi paljon puhuvan viestin: ”Joskus tarvis myös ripauksen onnea…”

Falla on viisinkertainen maailmanmestari ja olympiamitalisti aiemmista kisoista, mutta Pekingissä norjalaisen vauhti ei ole vielä säväyttänyt. Ainoa sijoitus on sprinttihiihdon 8:s sija.

Miesten puolella Norjan valinnat ovat ennalta odotetut: Johannes Kläbo ja Erik valnes. Suomen miehet parisprinttiin ovat Iivo Niskanen ja Joni Mäki.

Johaug on voittanut Pekingistä jo kaksi kultaa 10 kilometristä sekä yhdistelmästä.

Johaug otti olympiakultaa perinteisellä jättäen Kerttu Niskasen hopealle ja Krista Pärmäkosken pronssille. Kuva: All Over Press

Sekä miesten että naisten parisprintin kilpailut käydään Pekingissä keskiviikkoaamuna kello 9.00 alkaen.

Lähteet: Aftonbladet, VG