Pettynyt Ristomatti Hakola jakoi paljon puhuvan viestin: ”Joskus tarvis myös ripauksen onnea…”

Pekingin talviolympialaisissa heikosti suorittanut hiihtäjä Ristomatti Hakola jakoi maanantaina pitkän viestin, jossa avautuu pettymyksestään.

Siinä missä Pekingin talviolympialaisten hiihtolajit ovat sujuneet suomalaisittain varsin mallikkaasti kolmen mitalin saldolla, niin osalta hiihtäjistä olisi kuitenkin odotettu enemmän.

Lue myös: Iivo Niskaselle olympiakultaa! Jätti Bolshunovin kauas taakseen mielettömällä hiihdolla

Yksi näistä omaan tasoonsa nähden epäonnistuneista hiihtäjistä on ollut Ristomatti Hakola, jolla on takanaan nyt kaksi pahasti vihkoon mennyttä hiihtoa olympialaisissa. 15 kilometrin perinteinen sekä lauantainen miesten viesti.

Maanantaina Hakola jakoi itse paljon puhuvan kirjoituksen, jossa ruoskii itseään ja paljastaa rehellisin sanoin myös oman pettymyksensä.

Hakolan vauhti ei ole vakuuttanut Pekingissä. Kuva: All Over Press

– Kaksi olympiastarttia alla. Meikäläisen uran todennäköisesti tärkeimmistä kisoista tulikin ehdottomasti mun uran suurin pettymys, Hakola aloittaa viestinsä.

Jo 15 kilometrin perinteisen jälkeen rajusti median haastattelussa epäonnistumistaan ruotinut hiihtäjä ei säästellyt sanoja, vaan lataa Instagramiin jakamassaan kirjoituksessa avoimen vuodatuksen pettymyksestään.

”Haavat on nuoltu”

Epäonnistuminen viestissä lauantaina veti miehen entistä apeammaksi. Pettymys oli käsin kosketeltavissa heti hiihdon jälkeen.

– Niin iso, ettei sitä oo mahdollista ees pukea sanoiksi. Joskus tarvis myös ripauksen onnea, eikä sitä tähän leiriin oo osunut pisaraakaan viimesen vuoden aikana.

– Haavat on kuitenkin nuoltu ja katse suunnattu tuleviin startteihin. Kiitos kaikille mukanaelämisestä ja tsempeistä! Kyllä tää tästä vielä iloksi muuttuu, Hakola päättää viestinsä iloisemmalla nuotilla.

Hakolan kisat Pekingissä ovat mitä todennäköisemmin nyt ohi, mutta mies kertoi aiemmin haastateluissa tähtäävänsä seuraavaksi ensi vuoden maailmanmestaruuskilpailuihin.

Lue myös: