Niko Anttolan MM-kulta kerää kehuja Norjassa – Petter Northug vertaa jo todelliseen legendaan: ”Tässä on…”

Niko Anttolan maailmanmestaruus alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kanadan Whistlerissä herätti norjalaisen hiihtolegenda Petter Northugin huomion, joka ylistää nyt nuorta suomalaista kovin sanoin.

19-vuotias Niko Anttola jysäytti myöhään torstai-iltana todellisen pommin, kun hän hiihti MM-kultaa 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa.

Lue myös:

Anttola jätti taakseen toiselle ja kolmannelle sijalle yltäneet norjalaiset Lars Heggenin sekä Thomas Linnebo Mollestadin.

Mitali oli Anttolalle toinen samoista kisoista, sillä aiemmin hän voitti hopeaa 20 kilometrin yhteislähtökisassa perinteisellä.

Niko Anttola
Niko Anttola on niittänyt menestystä nuorten MM-kisoissa Kanadassa. Kuva: All Over Press

Hiihtolegenda ylistää Anttolaa

Suomalaisen hiihtokomeetan menestys on nyt herättänyt huomiota myös hiihdon suurmaana tunnetussa Norjassa.

Kaksinkertainen olympiakultamitalisti ja 13 kertainen MM-kultamitalisti Petter Northug ylisti Anttolan suoritusta kovin sanoin Twitteriin jakamassaan viestissä.

Petter Northug
Petter Northug Kuva: Wikimedia Commons

Kun Northugin kaltainen hiihtolegenda esittää vastaavaa hehkutusta, on siihen yleensä syynsä.

– Tässä on suomella nuorten maailmanmestari, joka hiihtää perinteisellä yhtä hyvin kuin Niskanen ja liukuu vapaalla elegantisti kuin Alsgaard, Northug kirjoittaa.

– Häntä tulee olemaan mielenkiintoista seurata, hiihtolegenda päättää viestinsä.

Northugin Anttolalle valitsemat vertailukohdat ovat melkoisia, sillä Suomen oma Iivo Niskanen on tunnetusti voittanut jo muun muassa kolme olympiakultaa sekä yhden MM-kullan.

Vapaan hiihtotavan lajilegendoihin kuuluva norjan Thomas Alsgaard puoleastaan voitti aikoinaan viisi olympiakultaa ja kuusi maailmanmestaruutta.

Todella kovaa suitsutusta ja täysin ansaitusti – vai mitä mieltä olet? Paina peukkua ja jaa tätä Facebookissa, jos olet samalla linjalla!