Suomeen MM-kultaa! Jasmin Kähärä täräytti täysin ylivoimaisen suorituksen alle 23-vuotiaiden kisoissa

Maastohiihtäjä Jasmin Kähärä täräytti todellisen nappisuorituksen alle 23-vuotiaiden MM-kilpailuissa Kanadan Whistlerissä voittamalla kultaa perinteisen sprintissä.

Suomeen saatiin uusi hiihdon MM-kultamitali, kun Jasmin Kähärä voitti Kanadan Whistlerissä järjestetyissä alle 23-vuotiaiden hiihdon MM-kilpailuissa kultaa naisten sprintissä.

Näytösmäiseen tyyliin ja karsinnoista saakka kovinta vauhtia pitänyt Kähärä päihitti lopulta toiseksi tulleen Norjan Kristin Austgulen Fostnäsin 0,71 sekunnilla.

Myös kolmatta sijaa piti norjalainen Sigrid Leseth Föyen, joka hävisi Kähärälle 1,16 sekuntia.

Jasmin Kähärä
Kuva: All Over Press

22-vuotias Kähärä hiihti upeaan voittoon samalla kun muiden suomalaisnaisten tulokset jäivät heikommiksi. Amanda Saari tipahti kisassa välierissä, Hilla Niemelä alkuerässä ja Vilma Ryytty karsiutui jo ensimmäisenä erävaiheessa jääden sijalle 31.

– Tämä oli mahtavaa. Olen ollut tähän valmis jo vuosien ajan Halusin olla etujoukoissa, tehdä parhaani ja hiihtää mahdollisimman lujaa. Olen niin onnellinen, että voitin, Kähärä tunnelmoi kisan jälkeen.

Toukokuussa 23-vuotias Kähärä oli viime talvena mukana Suomen joukkueessa Pekingin talviolympialaisissa. Nyt huima hiihto saattaa hyvinkin avata hänelle myös paikan kuukauden päästä Planicassa käynnistyviin hiihdon MM-kisoihin.

Mielettömän upea suoritus! Paina peukkua ja jaa tätä, jos olet samaa mieltä!