Krista Pärmäkoski joutui ruotsalaisten vihan kohteeksi – latasi nyt tylyn vastauksen: ”Hänellä ei ole mitään…”

Krista Pärmäkosken toiminta viikonloppuna järjestetyssä maastohiihdon maailmancupin osakilpailussa Ranskan Les Roussessa herätti ihmetystä ja aiheutti soraääniä Ruotsin joukkueen keskuudessa.

Nyt Pärmäkoski sivaltaa kuitenkin takaisin.

32-vuotias suomalaishiihtäjä Krista Pärmäkoski päätyi viikonlopun aikana ruotsalaishiihtäjien kritiikin kohteeksi sen jälkeen, kun hän hiihti sprinttikarsinnassa sijalle 20. mutta jätti sen jälkeen erävaiheen kokonaan väliin.

Lue myös: Suomeen MM-kultaa! Jasmin Kähärä täräytti täysin ylivoimaisen suorituksen alle 23-vuotiaiden kisoissa

Pärmäkoski perusteli tilannetta sillä, ettei tuntenut oloaan hyväksi ja halusi sen vuoksi säästellä itseään sunnuntaina järjestettyyn 20 kilometrin yhteislähtöön.

Krista Pärmäkoski
Kuva: All Over Press

Pärmäkosken ratkaisun takia karsinnassa 31. sijalle jäänyt ruotsin Ebba Andersson tipahti suoraan ensimmäisenä kisaajana ulos erävaiheesta. Mikäli suomalainen olisi jättänyt koko sprintin suoraan väliin, Andersson olisi päässyt jatkoon.

”Se ei ole reilua peliä”

Tätä ei katsottu hyvällä ruotsin leirissä. Etenkin neljänneksi sijoittunut Linn Svahn kritisoi suomalaisen ratkaisu Expressenille kovin sanoin.

– Minun mielestäni se ei ole reilua peliä. Jos hän olisi loukannut itseään, se olisi eri asia. Mutta jos hän keskeyttää vain optimoidakseen saumansa sunnuntain kisassa, niin hän olisi yhtä hyvin voinut jättää kokonaan osallistumatta sprinttiin, Svahn latasi ruotsalaislehden haastattelussa.

– Haluamme, että lajissamme pelataan reilusti, mutta nyt ei tunnu siltä.

”Ei mitään käsitystä”

Täysin sääntöjen puitteissa ratkaisunsa tehnyt Pärmäkoski ei kuitenkaan jäänyt itse sanattomaksi asiasta kuultuaan, vaan vastasi kritiikkiin ruotsalaislehdelle varsin tiukkaan sävyyn.

– Hänellä (Linn Svahn) ei ole mitään käsitystä siitä, miksi tein päätökseni, hän latasi.

Krista Pärmäkoski
Pärmäkoski kuvattuna Obertsdorfin kisoissa tammikuussa 2023. Kuva: All Over Press

– Minulla on ollut ongelmia ja haluan olla hyvässä kunnossa MM-kisoissa. Siksi se oli paras vaihtoehto minun kropalleni, Pärmäkoski linjasi.

Jätettyään sprinttikarsinnan myöhemmät vaiheet väliin Pärmäkoski hiihti sunnuntaina 20 kilometrin yhteislähdössä kymmenenneksi.

Seuraava tosipaikka on edessä helmikuun lopulla, kun Slovenian Planicassa hiihdetään MM-hiihdot.

Mitä mieltä olet Pärmäkosken ratkaisusta? Oliko ruotsalaisten kritiikki osuvaa vai turhaa nillitystä? Kerro oma mielipiteesi Facebookin kommenttiosiossa!