Iivo Niskaselta ikävä viesti ennen Planicaa – luovutti täysin: ”Kärkisijoihin ei ole mahdollisuuksia”

Suomen suurimpiin mitalitoivoihin ja viime vuosien menestyksekkäimpiin hiihtäjiin kuuluva Iivo Niskanen antoi Norjan yleisradio NRK:lle pahaenteisen haastattelun tulevista MM-kisoista.

Toblachin maailmancup viime viikonloppuna ei ollut Iivo Niskaselle onnistunut kilpailu.

Lue myös: Suomen hiihtäjät Planican MM-kisoihin julki – mukana myös nuorten maailmanmestari!

Vapaalla hiihdetyssä 10 kilometrin yhteislähtökisassa suomalainen jäi kauas kärjen tuntumasta ja sijoittui lopulta 12:sta.

Kuva: All Over Press

Viesti kisassa Niskanen puolestaan hiihti toisen osuuden, jossa sai otettua hyvin kiinni Norjan kakkosjoukkuetta, mutta kisan jälkeen miehen mieli oli mustana.

”Ei ole mitään mahdollisuuksia”

Norjan yleisradioyhtiö NRK haastatteli Niskasta heti kisan jälkeen ja kyseli tältä tunnelmista tulevien Planican MM-kilpailujen suhteen.

Etenkin norjalaisia kiinnosti Niskasen voittohaaveet 50 kilometrin perinteisen yhteislähdössä, joka on ollut tunnetusti suomalaisen bravuurimatka.

Lue myös: Venäläiset vihjailevat Kläbon vedättäneen kaikkia – tyly arvio Iivo Niskasen kisakunnosta

– Tajuttuani ettei minulla ole mitään mahdollisuuksia tällä kaudella en ota sitä kovin vakavasti. Olen vain osallistumassa MM-kisoihin, mutta kärkisijoihin ei ole mahdollisuuksia, Niskanen latasi yllättäen.

Kuva: All Over Press

Kauden alla koronaviruksen sairastanut hiihtäjä ei puheidensa mukaan usko olevansa tarpeeksi hyvässä kunnossa tavoitellakseen voittoa.

Norjalaisten kysyessä vielä tarkentaen 50 kilometrin matkaan liittyen Niskanen latasi samanlaisen apean vastauksen.

– Ei minulla taida olla mitään mahdollisuuksia, hän totesi voitosta kysyttäessä.

Edellisen viikonlopun Les Roussesin menestystä suomalaishiihtäjä perusteli onnistuneilla suksivalinnoilla.

Tuolloin vain norjan Kläbo ennätti loppukirillä suomalaisen edelle.

Totta vai tarua?

Niskasen erikoiset lausunnot ja negatiiviset tunnelmat Planican MM-kisoja kohtaan otettiin Norjassa kuitenkin vastaan varauksella.

Norjan selostajat suhtautuivat Niskasen lausuntoihin huumorina ja painottivat oman lähetyksensä katsojille, että uskovat suomalaisen vain pelaavan henkistä peliä vastustajiaan kohtaan.

– Hän vain vitsailee kansaamme. Hän pelaa vähän. En missään nimessä laskisi häntä pois viidenkympin menestyjäehdokkaista, selostaja Torgeir Bjørn totesi.

Kuva: All Over Press

Ylelle antamassaan haastattelussa Niskanen puhui myös itse hyvin erilaiseen sävyyn viestikisan jälkeen. Hän uskoi tuolloin, että kuukauden huili ennen pääkisaa varmasti riittää.

– Ei tässä nyt missään vaiheessa sellaista paniikkia ole. Totta kai vielä on aikaa, hän totesi MM-kisoja alustaen.