Venäläiset vihjailevat Kläbon vedättäneen kaikkia – tyly arvio Iivo Niskasen kisakunnosta Planicaan

Venäläismediassa on esitetty erikoinen tulkinta viime viikonloppuna Ranskassa kisatusta Les Roussesin kilpailusta, jonka voittajaksi hiihti norjan Johannes Kläbo.

Miesten 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtö päättyi Ranskan Les Roussessissa norjalaisjuhlaan, kun Johannes Kläbo hiihti voittoon.

Suomalaisittain kisa oli kiinnostavaa aivan loppumetreille saakka, sillä toisen sijan nappasi Iivo Niskanen vahvalla suorituksella.

Venäläinen Championat -urheilusivusto esittää nyt kuitenkin erikoisen tulkinnan siitä, mistä kilpailun lopputulos todella kertoo.

Lehdessä pohditaan sitä, onko Kläbo suorastaan tarkoituksella huijannut kaikkia ennen kilpailua omasta kisakunnostaan.

Johannes Kläbo otti voiton 20km perinteisen tavan yhteislähdössä Ranskassa. Kuva: AOP

– On fakta, että hän ei ollut kovin hyvä kahdessa aiemmassa Ranskan kilpailussa… Ehkä hän huijasi kaikkia? Tai kenties hän ei halunnut näyttää muille, mihin oikeasti pystyy, lehdessä arvioidaan.

”Paljasti kaikki korttinsa”

Samaisessa artikkelissa nostetaan esiin myös Iivo Niskasen hieno kakkossija, mutta toisin kuin Kläbon kohdalla, niin suomalaishiihtäjän suoritus sen sijaan kertoo venäläisten mielestä kaiken.

Kuva: All Over Press

– Ison osan alkukaudesta missannut Niskanen esiintyi hienosti, mutta nyt ennen Planicaa hän on paljastanut jo kaikki korttinsa, sivustolla arvioidaan.

Niskasta kuvaavan vihjailun voi tulkita kuvaavan sitä, ettei itänaapurissa povata kovin suurta tai ainakaan parempaa menestystä kuin nyt Planican kisoissa.

Erityiskehuja venäläissivusto jakaa myös kolmanneksi hiihtäneelle Ruotsin William Poromaalle, joka jätti taakseen liudan vahvoja ja menestyneitä norjalaishiihtäjiä.