Kerttu Niskaselta mieletön hiihto – nappasi voiton Tour de Skillä!

Tour de Skillä hiihdettiin torstaina 20 kilometrin perinteinen takaa-ajo erittäin haastavissa olosuhteissa. Suomen oma Kerttu Niskanen tykitti vahvan hiihdon ja näytti loppua kohden syyn sille, miksi hän on yksi tämän hetken kovimmista hiihtäjistä.

Kerttu Niskanen hiihti upealla suorituksella voittoon Tour de Skin 20 kilometrin perinteisen takaa-ajossa Davosissa torstaina.

Kilpailu hiihdettiin karmivissa olosuhteissa, kun Davosin yllä riehui lumimyräkkä, joka sai ladun todella pehmeään kuntoon.

Kuva: All Over Press

Takaa-ajossa nähtiin jo heti alussa dramaattinen käänne, kun kärjestä lähteneen Linn Svahnin etumatka kurottiin umpeen vain muutamassa minuutissa. Kärkipaikoilla käytiin kovaa kamppailua jo ensimmäisten viiden minuutin jälkeen, kun Yhdysvaltain Jessie Diggins kaatui, mutta onnistui pääsemään nopeasti takaisin jaloilleen.

Tiukka nousu lopussa ratkaisi kisan

Kerttu Niskanen aloitti ensimmäiset kymmenen kilometriä todella voimakkaalla esityksellä nousten 13,4 kilometrin kohdalla jo kolmannelle sijalle vain 1,3 sekuntia Linn Svahnin perässä.

Lumipyryn yltyessä Niskanen nappasi itselleen kärkipaikan ja lähti vetämään porukkaa. Eroja oli kuitenkin erittäin vaikeaa yrittää saada aikaan.

Kuva: All Over Press

15,7 kilometrin kohdalla Niskanen oli kuudentena kolme sekuntia kärjessä olleen Slindin takana. Lopun jyrkissä nousuissa Niskanen kuitenkin näytti voimansa, kun hän lähti Rosie Brennan kanssa kahdestaan karkuun jättäen muut selvästi taakseen.

17 kilometrin kohdalla Brennan ja Niskanen olivat jättäneet muun porukan jo kauas taakseen.

Loppusuoralla Niskanen näytti voimansa ja nappasi lopulta selkeän voiton upean hiihdon päätteeksi. Maalissa Niskasen ja Brennanin ero oli 0,8 sekuntia.

Voiton myötä Niskanen nousi 2. sijalle Tourin pisteissä.