FIS tyrmää suomalaisen hiihtolegendan väitteet olympialaisten tiukimmasta taistelusta: ”Se on valhe”

Marit Björgen ja Krista Pärmäkoski vastasivat tämän hiihtokauden tiukimmasta kaksintaistelusta Pyeongchangin olympialaisissa.

Mutta nyt kansainvälinen hiihtoliitto, FIS, on ärähtänyt tapaukseen liittyen.

– On valhe, että Björgen olisi voittanut, kertoo kisajohtaja Pierre Mignerey norjalaiselle Dagbladetille.

Naisten 10km hiihdossa nähtiin mielenkiintoinen kamppailu olympialaisissa, kun Ranghild Haga voitti kultaa ja Charlotte Kalla nappasi hopeaa. Kiivain taistelu käytiin kuitenkin pronssimitalista norjan Marit Björgenin ja Krista Pärmäkosken välillä, sillä he saapuivat maaliin samassa ajassa.

”Hän hävisi kahdella sadasosalla”

Olympialaisten ajanotto näytti kuitenkin vain sekunnin kymmenykset. FIS:in kellotuksissa sadasosia ei otettu huomioon ja tästä johtuen kisojen jälkeen mediassa pyöri paljon spekulaatiota siitä, kumpi kaksikosta oli loppujen lopuksi nopeampi.

Vielä kauan kisojen jälkeenkin asiasta on käytä kiivasta keskustelua lehtien palstoilla. Ja koko tapaus sai täysin uuden käännöksen, kun suomalainen hiihtolegenda, Juha Mieto iski lusikkansa soppaan.

”Sain kuulla luotettavalta lähteeltä, johon uskon, että Krista hävisi kisan kahdella sadasosalla”, hän kertoi Iltalehdelle.

”Se on valhe”

Tämä kannanotto sai FIS:in reagoimaan vahvasti ja nyt hiihtoliitto on antanut lausunnon, joka pyörtää täysin Miedon varmana kertoman tiedon.

”Kukaan ei tiedä, kuka oli nopein, sillä me emme saa mitata aikoja kisoissa sekuntin kymmenyksiä tarkemmin”, kertoi kisajohtaja Pierre Mignerey norjalaiselle Dagbladetille.

”Joten tuo väite ei pidä paikkaansa millään tapaa. Se on valhe, että Björgen olisi voittanut kaksinkamppailun Pärmäkosken kanssa”.

Tämän perusteella Miedolla ei voi mitenkään olla varmaa tietoa siitä, että Björgen olisi ollut Pärmäkoskea nopeampi. FIS:in kilpailujohtajan mukaan on omituista, että hiihtolegenda yrittää levittää tällaista tietoa.

”En ymmärrä, miksi Mieto sanoisi jotain tällaista. Voin taata teille, että se ei pidä paikkansa”, Mignerey lopettaa.

Jaa tätä artikkelia ja kerro oma mielipiteesi siitä, kuka sinun mielestäsi voitti? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);