Tero Pitkämäeltä, 36, shokeeraava ilmoitus – lopettaa menestyksekkään uransa

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki tiedotti maanantaina, että hänen uransa on ohi.

Yksi suomen menestyneimmistä keihäänheittäjistä yllätti koko urheilukansan maanantaina, kun hän piti tiedotustilaisuuden Kuortaneella.

36-vuotias Tero Pitkämäki paljasti tilaisuudessa, että hän lopettaa uransa.

Menestyksekkään uransa aikana Pitkämäki on voittanut maailmanmestaruuden, olympiapronssia sekä hopea ja pronssimitaleja EM- ja MM-kilpailuista.

Wikimedia Commons

Kuluvalla kaudella hän ei kuitenkaan ole kilpaillut ainuttakaan kertaa.

Vuonna 2018 tapahtuneen loukkaantumisen jälkeen Pitkämäen polvi ei ole parantunut toivotulla tavalla, vaikka leikkauksen kerrottiin onnistuneen.

Mies oli aiemmin ilmoittanut Tokion 2020 olympialaisten olevan hänen uransa päätepiste, mutta nyt tiedotustilaisuudessa hän ilmoitti, ettei pelkkä tieto olympialaisista ollut riittävä sytyke jatkamiselle.

Pitkämäen ennätys on vuodelta 2005, jolloin hän heitti 91,53 metriä Kuortaneella. Tuolla tuloksella hän on keihäänheiton kaikkien aikojen tilastoissa sijalla 11.

Hänet on valittu Suomessa Vuoden urheilijaksi kolmesti: 2007, 2013 ja 2015.

Surullinen uutinen. Laita peukkua ja jaa tätä, kunnioittaaksesi todellista mestaria! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);