Rukajärvi onnistui vaikeissa olosuhteissa: Nappasi Suomelle kisojen toisen pronssimitalin!

Suomen suurimpiin mitalitoivoihin kuulunut Enni Rukajärvi nappasi naisten slopestylekilpailussa pronssia varhain maanantaiaamuna.

Mitali oli Suomen toinen Pyeongchangin olympialaisissa. Ensimmäisen mitalin nappasi Krista Pärmäkoski launtaiaamuna.

Enni Rukajärvi nappasi pronssia upealla suorituksella naisten slopestylessä värikkäiden vaiheiden jälkeen maanantaina.

Koko kilpailu alkoi mielenkiintoisesti, kun sen karsinnat ensin jo peruttiin sunnuntailta, sillä keli oli liian kehno.

Samat ongelmat piinasivat kisaajia myös itse finaalissa maanantaina, jossa kova tuuli oli vieläkin ongelma. Karsintojen puuttumisen takia finaalissa laskettiin kolmen laskun sijaan kaksi kierrosta. Koko kisa pääsi alkamaan tunnin myöhässä sään takia.

Rukajärven ensimmäinen lasku epäonnistui pahasti ja hän oli sen jälkeen tilastoissa kymmenentenä.

Avauslaskussaan 45,85 pistettä kirjannut 27-vuotias lautailija kuitenkin onnistui toisessa laskussaan ja nappasi 75,38 pistettä, joka riitti kolmanteen sijaan.

Toisesta sijastakaan ei oltu kaukana, sillä kanadalainen Laurie Blouin vei sen 76,33 pisteellä, eli hieman alle yhden pisteen erolla. Kilpailun voittaja oli yhdysvaltalainen Jamie Anderson, joka nappasi 83 pistettä.

Rukajärvi on aiemminkin menestynyt arvokisoissa, sillä neljä vuotta sitten Sotshissa hän nappasi olympiahopeaa. Sen lisäksi hän on niittänyt menestystä X-Gamesissä, MM-kisoissa sekä TR-kiertueella.

Loistava suoritus Enni! Jaa tätä kunnioittaaksesi Rukajärven upeaa suoritusta! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);