NHL:ssä hyljeksityksi joutunut suomalaishyökkääjä käsittämättömässä vireessä Pohjois-Amerikassa

Detroit Red Wingsin organisaatiossa NHL-uransa aloittanut Teemu Pulkkinen on pomppinut viime kausien aikana jatkuvasti NHL:n ja AHL:n väliä. Tehoja on syntynyt jatkuvasti farmiliigassa, mutta NHL:n puolella tulokset ovat olleet heikompia.

Detroitista miehen matka jatkui Minnesota Wildiin, josta matka jatkui vielä kauden päätteeksi Arizona Coyotesiin. Tämän kauden Pulkkinen on viettänyt enimmäkseen Vegas Golden Knightsin AHL-organisaatio Chicago Wolvesissa.

26-vuotias Teemu Pulkkinen on takonut todella kovaa jälkeä tällä kaudella Pohjois-Amerikassa. Siirto Golden Knightsiin piti olla miehen uran kannalta hyvä liike, sillä tulokasjoukkueen rosterista pelipaikka olisi monien mielestä ollut helposti Pulkkisen saatavissa.

Toisin kuitenkin kävi, ja Pulkkinen pudotettiin joukkueen AHL-seura Chicago Wolvesisin.

AHL on miehelle tuttu sarja, sillä sen puolella Pulkkinen on takonut todella hurjia tehoja sekä maaliennätyksiä jo kaudesta 2013-2014 lähtien.

Tällä kaudella Pulkkinen on pelannut AHL:ssä 75 ottelua ja niissä tehot 29+36=65. Miehen +/- saldokin näyttää komeaa +12 lukemaa.

Tulisesta laukauksestaan tunnettu maalinsylkijä on ollut varsinkin kuluvan kuukauden aikana todella kovassa vireessä. Nyt viimeiseen neljään otteluun suomalaishyökkääjä on iskenyt uskomattomat 5+2=7 tehot.

65 pisteellä Pulkkiselle irtoaa AHL:n pistepörssissä kuudessija, mutta kausi jatkuu yhä AHL:n pudotuspeleissä, sillä Wolves voitti oman divisioonansa.

Neljään otteluun taotut 7 pistettä takasivat Pulkkiselle komean kunnianosoituksen, sillä hänet valittiin liigan toimesta viikon pelaajaksi Pohjois-Amerikassa.

Mahtava suoritus Pululta! Mitä luulette, pystyykö Pulkkinen vielä raivaamaan tiensä NHL:n puolelle?