Leijonille tarjolla todellinen jättipotti: Kolme uutta Suomalaista vapautui käytettäväksi NHL:stä

Yön NHL-kierros tarjosi jälleen paljon jännitettävää, kun Washington Capitals kohtasi Columbus Blue Jacketsin ja vei lopulta voiton ottelusarjassa pudottaen sininutut jatkosta.

Suomalaisittain tilanteesta löytyy myös valoisa puoli, sillä nyt Blue Jacketsin kolme suomalaistähteä ovat kaikki käytännössä vapaita kevään MM-kisoja varten.

Washington Capitals oli lopulta tiukassa pudotuspelisarjassa vahvempi ja kampesi voiton kuudennesta osaottelusta maanantain ja tiistain välisenä yönä maalein 6-3.

Hienon kauden pelanneen Columbus Blue Jacketsin kausi päättyi siis ensimmäisellä kierroksella pudotuspeleissä ja samalla jokkueen kolme suomalaispelaajaa pääsevät aloittamaan kesälomansa.

Kevään maailmanmestaruuskisojen ollessa kuitenkin aivan oven takana saattaa hyvinkin olla, että joku heistä nähdään vielä Leijonapaidassa Tanskassa.

Blue Jacketsin riveissä pelaavat puolustaja Markus Nutivaara, hyökkääjä Markus Hännikäinen sekä maalivahti Joonas Korpisalo. Pelkoa siitä, että miehet jatkaisivat kautta AHL:n puolellakaan ei ole, sillä myös Columbuksen farmijoukkue on jo laitettu kesälaitumille.

23-vuotias puolustaja Markus Nutivaara on Oulun Kärppien kasvatti ja kiekkoillut viimeiset kaksi kautta NHL:n puolella. tällä kaudella mies kirjautti 61 ottelussa ennätystehonsa tehden pisteet 7+16=23.

Nutivaara on aiemmin edustanut Leijonia alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa sekä aikuisten maajoukkueessa kaksi vuotta sitten.

25-vuotias Hännikäinen taas on hyökkääjä, joka vietti nuoruutensa Jokerien juniorijoukkueissa, mutta on edustanut Liigassa sekä Jokereita, HPKta, että JYPiä. Kaudesta 2015-2016 asti Pohjois-Amerikassa kiekkoillut Hännikäinen on tuttu näky maajoukkueessa, sillä mies on edustanut suomea sekä nuorten joukkueissa, että World Cupissa.

Porilainen 23-vuotias Joonas Korpisalo on noussut hyvillä otteillaan kakkostorjujaksi NHL:ssä. Hän on pelannut taalaliigassa kaudesta 2014-2015 lähtien, jolloin hän siirtyi Ilveksestä Columbus Blue Jacketsin farmijoukkue Springfield Falconsiin.

Columbuksen kolmikolta löytyisi varmasti kovaa osaamista ja taitoa, jolle Leijonilla olisi käyttöä kevään MM-kisoissa. Nähtäväksi jää, kuka heistä vastaa myöntävästi kutsuun lähteä Tanskaan, jos sellaista esitetään.

Eilen Leijonat saivat hyviä uutisia, kun Liigassa loistaneet nuoret puolustajat Miro Heiskanen (HIFK) sekä Olli Juolevi (TPS) ilmoittivat lähtevänsä mukaan. Kysymysmerkkejä on vielä ilmassa Minnesota Wildia edustavien Mikko Koivun sekä Mikael Granlundin osalta, jotka voisivat myös halutessaan olla todella kovia vahvistuksia Leijonille.

Tässä on Leijonien nykyinen MM-leiriryhmä:

Hyökkääjät

Sebastian Aho (Carolina Hurricanes)
Marko Anttila (Jokerit)
Jonas Enlund (Sibir Novosibirsk)
Juuso Ikonen (Brynäs IF)
Pekka Jormakka (Jokerit)
Tuomas Kiiskinen (Växjö Lakers)
Sakari Manninen (Örebro HK)
Mika Niemi (Jokerit)
Olli Palola (Jokerit)
Juuso Puustinen (JYP)
Toni Rajala (EHC Biel-Bienne)
Jere Sallinen (Örebro HK)
Sami Sandell (Ilves)
Veli-Matti Savinainen (Jugra Hanty-Mansijsk)
Antti Suomela (JYP)
Teuvo Teräväinen (Carolina Hurricanes)

Puolustajat

Miro Heiskanen (HIFK)
Julius Honka (Dallas Stars)
Henri Jokiharju (Portland Winterhawks)
Olli Juolevi (TPS)
Casimir Jürgens (Pelicans)
Tommi Kivistö (Jokerit)
Kristian Näkyvä (Lingköping HC)
Ville Pokka (Ottawa Senators/Belleville Senators)
Juuso Riikola (KalPa)
Urho Vaakanainen (SaiPa)

Maalivahdit

Ville Husso (St. Louis Blues/San Antonio Rampage)
Eero Kilpeläinen (Örebro HK)
Harri Säteri (Florida Panthers/Sprinfield Thunderbirds)

Alkaa jo näyttää ihan hyvältä! Kenet sinä näkisit vielä lisäyksenä tähän joukkueeseen? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);