Leijonalegendan tytär kasvoi aikuiseksi ja tekee nyt historiaa talviolympialaisissa: Tältä hän näyttää nyt

18-vuotias Emmi Peltonen tulee tekemään Suomalaista olympiahistoriaa Etelä-Koreassa.

Taitoluistelija taisteli tiensä olympiapaikkaan kiivaan draaman jälkeen EM-kisoissa, mutta varmisti lopulta paikkansa päihitettyään kilpakumppaninsa Viveca Lindforsin.

Historialliseksi tilanteen tekee se, että Peltosen isä ja isoisä ovat molemmat edustaneet Suomea olympialaisissa.

Esa Peltonen esiintyi ensimmäisen kerran Suomen jääkiekkomaajoukkueen paidassa olympialaisissa Grenoblessa vuonna 1968. Tuon jälkeen hän puki leijonapaidan ylleen vielä neljiin eri kisoihin.

Esa Peltosen poika on myös kaikille suomalaisille jääkiekkoilijoille varmasti tuttu nimi, nimittäin Ville Peltonen.

Vuoden 1995 MM-kullasta erityisesti muistettava Peltonen pelasi tuolloin kisoissa Tupu-Hupu-Lupu -ketjussa yhdessä Saku Koivun sekä Jere Lehtisen kanssa tehden tuhoisaa jälkeä.

Maajoukkueen lisäksi Peltonen on juhlittu sankari myös kotimaan Liigassa sekä Pohjois-Amerikassa, jossa hän pelasi muutaman kauden San Jose Sharksin, Nashville Predatorsin sekä Florida Panthersin riveissä.

#16 on varmasti tutuin näky monille suomalaisille kiekkofaneille kuitenkin juuri maajoukkueesta sekä HIFK:n paidasta, jossa hän myös voitti mestaruuden vuonna 2011. Peltonen teki ensiesiintymisensä olympialaisissa vuonna 1994, mutta hänen suurin voittonsa oli Torinon katkera hopea vuodelta 2006.

Jääkiekkolegendan tytär

Emmi Peltonen on siis kiekkolegenda Ville Peltosen tytär ja nyt hän seuraa isäänsä ja isoisäänsä heidän jalanjäljissään edustamaan Suomea Olympialaisiin. Peltosen laji on taitoluistelu, jonka lajivalinnat olympialaisia varten tehtiin kovan draaman päätteeksi vasta tammikuussa.

Kuultuaan olympiapaikan varmistuneen Peltonen julkaisi paljon puhuvan kuvan Instagramissa.Kuva: Instagram/emmiipeltonenn


”Nyt se on virallista. Minun suurin toiveeni toteutuu. Tulen edustamaan Suomea talviolympialaisissa. Olen todella kiitollinen kaikille elämässäni Suomessa ja Los Angelesissä”

”Haluan kiittää eniten äitiäni ja isääni, jotka ovat olleet aina apunani ja tukeneet päätöstäni sekä auttaneet minua kasvamaan urheilijana ja ihmisenä.”

Historialliseksi tapauksen tekee se, että Emmi Peltonen on ensimmäinen suomalaisurheilija, joka edustaa maatamme olympialaisissa nyt kolmannessa polvessa.

Paljon onnea Emmi Peltoselle kisoihin! Laita peukkua, jos uskot Emmin pystyvän tuomaan Suomeen mitalin! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);