Lauri Markkanen valittiin NBA:n tähdistotteluun – ensimmäisenä pohjoismaalaisena pelaajana ikinä

Suomalainen koripallotähti Lauri Markkanen sai osakseen valtavan kunnianosoituksen maailmankovimpiin lukeutuvassa urheiluliiga NBA:ssa, kun hänet valittiin tähdistöottelu All-Stars-peliin mukaan.

Koripalloilija Lauri Markkasen ura NBA:ssa on saanut tällä kaudella täysin uutta nostetta alleen, kun mies kaupattiin yllättäen heikohkoon Utah Jazz -joukkueeseen.

Siinä missä NBA-uransa Chicago Bullsissa aloittanut Markkanen teki itsensä alkuun tunnetuksi tarkkana takalinjojen heittäjänä, on hän nyt uudistanut pelinsä täysin ja samalla sinetöinyt itsensä yhdeksi liigan tähtipelaajista.

Bullsin jälkeen Markkanen kaupattiin Cleveland Cavaliersiin, josta matka jatkui täksi kaudeksi Utah Jazziin.

Lauri Markkanen, NBA
Kuva: All Over Press

Huimia tuloksia läpi kauden esittänyt Markkanen on tehnyt ilta toisensa jälkeen omia piste-ennätyksiä ja liitää pistekeskiarvollaankin tällä hetkellä aivan NBA:n huippujen joukossa.

Valittiin tähdistöotteluun

NBA:n tähdistöotteluun valittiin jo aiemmin aloitusmiehistöt fanien, pelaajien sekä lehdistön toimesta. Tällöin moni harmitteli jo mielessään, sillä upean kauden pelannut Markkanen jäi valitettavasti rannalle rimaa hipoen.

Varhain aamuyöllä perjantaina saatiin kuitenkin ilouutinen, kun NBA-joukkueiden valmentajat saivat äänestää vielä lisää pelaajia All Stars -ottelun vaihtopenkille. Heidän joukossaan valmentajat nimesivät Lauri Markkasen.

Tähdistöottelu pelataan suomen aikaa maanantaina 20. helmikuuta aamu kolmelta ja Nelonen sekä Ruutu lähettävät ottelun suorana. Tapahtuma järjestetään sopivasti myös Markkasen Utah Jazz joukkueen kotiareenalla Salt Lake Cityssä.

Suomalaishistoriaa

Markkasen valinta tähdistöotteluun sinetöi hänen nimensä yhtenä NBA:n tämän hetkisistä tähtipelaajista, mutta suomalaisittain se on vielä upeampi saavutus.

Maailman kovimmaksi tituleetarussa urheiluliigassa on historian saatossa pelannut vain kaksi suomalaista ennen Markkasta (Hanno Möttölä 2000-2002 ja Erik Murphy 2013-2014), joista kumpikaan ei onnistunut juuri niittämään menestystä.

Näin olen kuudetta kauttaan NBA:ssa nyt pelaava Markkanen tekee historiaa olemalla ensimmäinen suomalaispelaaja sen tähdistottelussa.

Mikäli tilasto ei vielä itsessään vakuuta, niin kerrottakoon myös, että kyse on ensimmäisestä kerrasta kun yksikään pohjoismaalainen pelaaja on valittu arvostettuun tähdistöotteluun.