Jo toinen venäläisurheilija kärysi dopingista olympialaisissa: Toistuuko Sotshin skandaali?

Venäläinen curlingin olympiamitalisti Aleksandr Krushelnitski antoi aiemmin positiivisen dopingnäytteen ja joutui palauttamaan vaimonsa kanssa paricurlingista voittamansa olympiamitalin.

Nyt jo toinen venäläisurheilija on antanut positiivsen dopingnäytteen, kertoo venäläismedia.

Uutistoimisto Tassin mukaan venäläinen rattikelkkailija Nadezha Sergejeva on antanut positiivisen dopingnäytteen. Uutistoimiston mukaan näyte oli otettu viime sunnuntaina, mutta siitä löytynyttä ainetta ei ole vielä tarkemmin kerrottu.

Maan rattikelkkailuliiton mukaan Sergejevan näytteessä on ollut sydänvaivoihin tarkoitettua ainetta, joka on kisoissa kielletty. Liiton mukaan Sergejevan näytteet ovat kuitenkin olleet puhtaat vielä aiemmin, eikä joukkueen henkilökunta ainakaan ole hänelle ainetta antanut.

Nadezha Sergejeva osallstui yhdessä Anastasi Kotsherzhovan kanssa keskiviikkona parikilpailuun, jossa he sijoittuivat 12. sijalle. Ainakaan kovaa apua urheilijan verestä löydetyillä aineilla ei siis ole ollut.

Sergejevalla on historiaa kiellettyjen aineiden kanssa, sillä hän on jäänyt vuonna 2016 kiinni meldoniumin käytöstä. Tuolloin hän ei kuitenkaan saanut kärystä rangaistusta, sillä aineen jälkien uskotaan näkyvän kehossa vielä kuukausia sen käytön jälkeen, eikä sitä ollut julistettu kielletyksi ennen vuoden 2016 alkua.

Toinen käry olympialaisissa olisi todella paha kolaus Venäjän olympiajoukkueelle, joka on jo nyt joutunut sylkykupiksi Sotshin dopingskandaalin takia.

Jos käryjä tulee lisää, niin Venäjän olympiaurheilu voi olla kokenut niin kovan kolauksen, ettei sen urheilijoita nähdä seuraavissa kisoissa edes neutraalin lipun alla.

Ikäviä uutisiä itänaapuriimme. Luuletko, että maan urheilijoiden joukosta löytyy vielä lisää dopingia käyttäneitä urheilijoita? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);