IS: Kari-Pekka Kyröltä tyly arvio Vuoden urheilijasta: ”Mitään tekemistä menestymisen kanssa…”

Torstaina 16. tammikuuta järjestettävässä Urheilugaalassa valitaan jälleen vuoden urheilija ja keskustelu tuon palkinnon ympärillä käykin varsin kiivaana.

Nyt miesten hiihdon maajoukkueen ex-valmentaja Kari-Pekka Kyrö lataa tylyn arvion valinnasta Ilta-Sanomien haastattelussa.

Tällä hetkellä ylivoimainen suosikki monilla mittareilla Vuoden urheilija 2019 -äänestyksessä on jalkapalloilija Teemu Pukki.

Viime kaudella Englannin Championship-sarjan maalikuninkuuden voittanut sekä sarjatasonsa parhaaksi pelaajaksi valittu hyökkääjä on takonut kovaa jälkeä myös arvokisojen karsinnoissa, joissa Huuhkajat on menestynyt komeasti.

Vauhdikas avaus Norwichin Valioliiga-joukkueessa johti myös loppu kesästä valinnan kuukauden pelaajaksi elokuussa 2019.

Kuva: All Over Press / Matti Raivio

”Mitään tekemistä menestymisen kanssa”

Vuoden urheilija äänestys herättää aina kiivasta keskustelua sen suhteen, pitäisikö voittajan olla yksilölajista vai voiko joukkuelajissa menestynyt yksilö olla voittaja.

Nyt Suomen miesten hiihdon ex-maajoukkuevalmentaja Kari-Pekka Kyrö lataakin tylyn arvion tilanteesta Ilta-Sanomien haastattelussa.

Kyrön mukaan suomalaisen huippu-urheilun kokonaistila on tällä hetkellä täysin rapistunut ja pilattu, eikä hän pidä jalkapallojoukkueen selviytymistä EM-kisoihin menestyksenä.

– Jalkapallojoukkueen eteneminen EM-kisoihin on arvokas urheilukulttuurisaavutus. Sillä ei ole vielä mitään tekemistä menestymisen kanssa, Kyrö lataa.

Kuva: All Over Press / Mauri Ratilainen

Kyrö toteaa lehden haastattelussa, että jos Pukki valitaan Vuoden urheilijaksi, johtuu se vain siitä, ettei tarjolla ole parempiakaan vaihtoehtoja.

Suomalaisen huippu-urheilun nykytilaa hän pitää varsin surullisena ja toteaakin, ettei menestystä ole näköpiirissä myöskään tulevaisuudessa.

– Näkymä on lohduton Tokion olympialaisissa 2020 ja sen jälkeen. Suomessa on ehkä 10… tai 20 huippu-urheilijaa kesä- talvilajeissa, Kyrö pohtii.

Mitä mieltä sinä olet? Kenet tulisi valita Vuoden urheilijaksi?