Dopingskandaali: Olympiapronssia voittaneen venäläisurheilijan näytteestä löytyi kiellettyä ainetta

Venäjän olympiaurheilijoiden joukkueessa kisaava curlingpelaaja Aleksandr Krushelnitskin on joutunut kohun keskelle voitettuaan paricurlingin pronssia Pyeongchangin olympialaisissa.

Miehen dopingnäytteestä on löydetty epäselvyyksiä ja kansainvälinen urheilun vetoomustuomioistuin CAS on ilmoittanut käynnistäneensä dopingtutkinnan.

Venäläinen Aleksander Krushnelnitskin voitti paricurlingissa olympiapronssia yhdessä vaimonsa kanssa.

Nyt olympiamitalisti on kuitenkin päätynyt skandaalin keskelle, sillä hänen dopingnäytteestään on löytynyt epäilyttävää ainetta. Uutistoimisto AFP:n mukaan miehen näytteestä löytyi Meldoniumia, joka on kielletty aine.

CAS on ilmoittanut käynnistäneensä dopingtutkinnan Krushnelnitskiniin liittyen.

Liittopomo epäilee vilunkipeliä

Kyse on todellisesta skandaalista, sillä venäläiset ovat kärsineet pahasti neljä vuotta sitten tapahtuneesta Sotshin olympialaisten dopingskandaalista.

Nyt maan curlingliiton puheenjohtaja on kuitenkin esittänyt väitteen, että joku muu olisi lisännyt kiellettyä ainetta Krushelnitskin ravintoon.

ESPN:n mukaan puheenjohtaja Dmitri Svishtsev on antanut ymmärtää, että tempun takana voisi olla joku kilpaileva urheilija tai Venäjän poliittinen vihollinen, joka haluaa tahallaan luoda uuden skandaalin

– Olympiakylässä kaikki syövät samaa ruokaa, joten se ei ole voinut tapahtua täällä. Se on voinut tapahtua harjoituskaudella tai sen välissä ennen kisoja… On mahdollista, että kyse on joukkueen sisällä tapahtuneesta asiasta harjoitusleirin aikana, tai sitten joku teki tämän saavuttaakseen poliittisia tavoitteitaan, Svisthsev sanailee.

Venäjän olympiaurheilijat kisaavat Pyeongchangissa neutraalin lipun alla ilman maan tunnuksia, johtuen kansainvälisen olympiakomitean maalle julistamasta kilpailukiellosta Sotshin dopingskandaalin jälkeen.

Seuraukset olisivat kova isku Venäjälle

Venäjällä Krushnelnitskin tapauksen lopputuloksia odotellaan erittäin hermostuneina, sillä uusi dopingskandaali olisi erittäin paha isku maan urheilulle.

– Se on hirveintä, mitä Venäjälle voisi olympialaisissa tapahtua. Välimme KOK:n kanssa eivät paranisi, eikä Venäjän lippua tai hymniä tultaisi näkemään päättäjäisissä. Samalla meitä odottaisi uusi dopingsyytösten aalto, venäläismediassa kirjoitetaan.

Krushelnitski nousi valokeilaan jo itse curlingkisojen aikaan, sillä hänen joukkuetoverinsa ja samalla miehen vaimon, eli Anastasia Bryzgalovan, kerrotaan näyttävän aivan näyttelijä Angelina Jolielta.

Pahalta näyttää... uskotko, että venäläisurheilijat ovat lähteneet kisoihin puhtaat jauhot pussissa? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);