Tylyä tekstiä listauksessa: F1-asiantuntijat eivät ole vakuuttuneita suomalaiskuskien suorituksista

Formula ykkösten virallisella sivustolla julkaistaan tietyin väliajoin arvioita, joissa asiantuntijat kokoavat kaikki sarjan kuskit paremmuusjärjestykseen.

Vaikka Valtteri Bottas ja Kimi Räikkönen ovat ovat ajaneet upealla tavalla tällä kaudella, niin asiantuntijoilta ei heru ylistystä suomalaiskuskien suuntaan listauksessa.

Formula ykkösten viralliset kuskirankingit on jälleen julkaistu, eikä lista ole suomalaisittain mairittelevaa luettavaa, vaikka kausi onkin sujunut sinivalkoisen lipun alla kisaavilla Bottaksella ja Räikkösellä melko hyvin.

Valtteri Bottas sijoittui viime viikonloppuna Kiinan GP:ssä toiseksi ja Kimi Räikkönen tuntuu jälleen löytäneen vauhdin, jollaista mieheltä ei ole nähty viime vuosina.

Silti F1-sivuston asiantuntijoiden julkaisemassa listauksessa kaksikko jäi kauas kärjen taakse.

Kimi Räikkönen löytyy listauksesta sijalta kahdeksan, jolla hän oli jo aiemminkin. Asiantuntijoiden mukaan jäämiehen nykyinen taso ei yksinkertaisesti riitä, vaan tämän olisi lyötävä isompaa vaihdetta silmään, mikäli halajaa korkeammalle.

Bottas nousi viikkosijoituksissa ensimmäistä kertaa kymmenen parhaan joukkoon ja majailee nyt sijalla yhdeksän. Tätä voidaan pitää kummallisena, kun miettii, että Bottas on kuitenkin mm-pisteissä tällä hetkellä kolmantena.

Asiantuntijoiden arvion mukaan Bottaksen esityksiä varjostaa yhä hänen surkea suorituksensa kauden avauskisassa Australiassa. Valoa on kuitenkin nähtävissä tunnelin päässä, sillä mikäli Bottas säilyttää nykyisen vauhtinsa, niin hänen uskotaan kohoavan listauksessa korkeammalle.

– Näytti Shangaissa, ettei ole vaatimaton, kuten hänen ulkokauttaan tekemänsä ohitus Räikkösestä todisti kaikille. Oli myös toista kertaa peräkkäin Hamiltonia nopeampi aika-ajoissa ja ohitti Vettelin täydellisellä tavalla.

F1-sivuston voimalistauksen piikkipaikkaa pitää mm-sarjaa johtava Sebastian Vettel, joka jäi viimeisimmässä kisassa 8. sijalle. Toisena on McLarenilla ajava Fernando Alonso, joka nousu neljä sijaa edellisestä sijoituksestaan.

Kolmantena majailee melkoinen yllättäjä, eli ruotsalainen Kevin Magnussen, joka on pistetaulukossa sijalla 10.

Mielenkiintoinen tapa arvioida kuskeja. Olisiko Bottas tai Räikkönen ansainnut sinun mielestäsi korkeamman sijoituksen suoritustensa perusteella? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);