Red Bull-pomolta tyly palaute Valtteri Bottakselle – syynä yksi ominaisuus: ”Hän on täysi luuseri…”

Formula 1:ssä Mercedekseltä Alfa Romeolle ensikaudella siirtyvä suomalaiskuski Valtteri Bottas on saanut osakseen tylyä kritiikkiä kilpailevan tallin johdolta.

Viimeisen kautensa Mercedeksen F1-tallissa päättänyt suomalaiskuski Valtteri Bottas on saanut osakseen varsin tylyä palautetta ajotaidoistaan.

Red Bullin F1-tallin 78-vuotias neuvonantaja Helmut Marko latasi tiskiin jyrkän mielipiteensä, kun hän perkasi viime vuosien huipputallien kakkoskuskien välisiä eroja.

Yhdellä kaikkien aikojen F1-kausista moni keskittyi lähinnä Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin väliseen taistoon, mutta taustalla myös Red Bullin Sergio P´érez ja Mercedeksen Valtteri Bottas tekivät paljon töitä talliensa eteen.

Kuva: All Over Press

”Täysi luuseri”

Bottas kuittasi lopulta 36 pistettä enemmän kuin Pérez, mutta se ei Markoa pidellyt hänen ladatessaan mielipiteensä suomalaisesta tiskiin. Hän nostaa meksikolaisen Pérezin taidot huomattavasti korkeammalle kuin suomalaisen.

– Siinähän se isoin ero hänen ja Bottaksen välillä on. Bottas on täysi luuseri, kun puhutaan ohitustaidoista, Marko lataa.

– Hän on todella nopea, mutta hän ei osaa ohittaa ruuhkassa lainkaan.

Ei apua ykköskuskille

78-vuotias Red Bullin neuvonantaja antoi AutoRevuen haastattelussa tämän jälkeen konkreettisen esimerkin siitä, mitä tarkoittaa Pérezin ja Bottaksen erolla.

– Jos joutuu lähtemään 9. tai 11. ruudusta, niin kaikista muista ominaisuuksistaan huolimatta, hän ei pysty auttamaan kärkikuskia kisassa.

Kuva: All Over Press

Pérez puolestaan sai o´sakseen valtavasti kiitosta juuri siitä, miten hän onnistui omalla ajamisellaan hidastamaan Hamiltonia ja auttamaan Verstappenia kuromaan kaulaa kiinni merkittävällä tavalla.

Seuraava F1-kausi alkaa maaliskuussa Bahrainissa. Tätä ennen kautta edeltäviä testejä aletaan ajaa helmikuussa Barcelonassa.

Mitä mieltä sinä olet? Kumpi oikeasti oli parempi kakkoskuski: Bottas vai Verstappen?