Lewis Hamiltonilta kuitti Kimi Räikköselle uran jatkumisesta: ”Minun täytyy alkaa maksaa…”

Tulevalla kaudella uransa seitsemättä maailmanmestaruutta tavoitteleva F1-kuski Lewis Hamilton päätti heittää kevyen tikarin Kimi Räikkösen suuntaan, kun miehen ikä nousi tapetille GQ:n haastattelussa.

40-vuotias Kimi Räikkönen on jo hyvän tovin ollut koko F1-sarjan ikänestori. Seuraavalla kaudella toiseksi vanhin kuski on yksi viime vuosikymmenen menestyneimmistä kuskeista: 35-vuotias Lewis Hamilton.

Kuva: All Over Press / imago sport

Uransa seitsemättä mestaruutta tavoitteleva britti kamppailee tulevalla kaudella useita yli 10 vuotta itseään nuorempia kuskeja vastaan, mutta ei ota paineita iästään. GQ:n haastatelussa Hamilton heitti pallon Räikköselle, kun keskustelu kääntyi kokemukseen ja ikään.

– Minun täytyy alkaa maksaa Kimille, että hän jatkaa uraansa, niin en ole vanhin! Onneksi hän taitaa vain jatkaa ja jatkaa, Hamilton nauratti haastattelussa.

Moninkertainen maailmanmestari kuitenkin vakavoitui nopeasti ja totesi tuntevansa olevansa uransa parhaassa kunnossa iästään huolimatta.

Kuva: Wikimedia Commons

– Kaikki toimii paremmin, kiitos sen kokemuksen, mitä olen saanut. En oikein edes usko, ettenkö pystyisi olemaan yhä vain paremmassa iskussa, Hamilton toteaa.

35-vuotias brittikuski debytoi F1-sarjassa vuonna 2007, joka muistetaan nykyisenä ikänestori Kimi Räikkösen mestaruudesta. Ensimmäisen mestaruutensa Hamilton nappasi itse heti seuraavana vuonna.

Seuraava F1-kausi käynnistyy Australiassa maaliskuun 15. päivänä.