Keke Rosberg paljasti harvinaisessa yhteishaastattelussa poikansa kanssa: Tästä syystä hän katosi julkisuudesta

Keke Rosberg on tunnettu nimi autourheilun maailmassa ja ensimmäinen suomalainen F1-maailmanmestari.

Vielä vuosia myöhemminkin Keken nimi on tuttu monille lajia seuraaville, mutta miestä itse ei ole enää valokeilassa nähty muutamaan vuoteen.

Keke Rosberg teki historiallisen suorituksen ja voitti Formula 1 -sarjan maailmanmestaruuden ensimmäisenä suomalaisena vuonna 1982. Tuon jälkeen Rosbergista tuli legendaarinen nimi kilpa-autoilussa, joka tunnettiin rämäpäisenä ja nopeana kuljettajana.

Urallaan hän voitti 5 MM-osakilpailua ja sijoittui palkintopallille 17 kertaa. Hän lopetti F1-uransa vuonna 1986, mutta ajoi sen jälkeen vielä urheilu- ja vakioautoilla kilpaa.

Keken poika Nico Rosberg taas on nuoremmallekin väelle tuttu nimi, sillä hän ajoi aktiivikuskina Formula 1 -sarjassa vuodesta 2006 aina vuoteen 2016 asti. Hän lopetti voitettuaan ensimmäisen maailmanmestaruutensa.

Uran alkuaikoina Keke oli tuttu näky myös Nicon varikkopilttuussa kisojen aikana, mutta vuosien varrella isä lopulta katosi kuvioista sekä mediasta, kun kyse oli Nicon urasta. Keke Rosbergia ei näkynyt tv-ruuduissa tai haastatteluissa juurikaan enää vuoden 2010 jälkeen.

Kaksikko ei myöskään ole tehnyt monia yhteishaastatteluita, niinpä Nico Rosbergin omalla Youtube kanavalla julkaisema video onkin harvinaislaatuinen.

”Tiedän, että se oli oikea ratkaisu”

Videolla kaksikko puhuu formuloista sekä suhteestaan, mutta samalla Keke myös kertoo syyn sille, miksi hän katosi julkisuudesta noin kymmenen vuotta sitten.

– Vetäydyin melkein kokonaan pois julkisuuudesta vuonna 2010. Tiedän itse, että se oli oikea ratkaisu. Se johtui enimmäkseen siitä, että koska kuljettajia on vaikea saada kisaviikonloppuna haastatteluun, niin toimittajat pohtivat aina, että ’hei, isä on tuossa, hänellä ei ole mitään tekemistä, kysytään häneltä, Keke kertoo videolla.

Hän kertoo huomanneensa olevansa liian paljon julkisuudessa kommentoimassa poikansa ajamista ja asioita, vaikka ne olivat tämän omaa ansiota eivätkä hänen. Niinpä päätös poistua valokeilasta lopulta valkeni.

– Ajattelin, etten voi enää jatkaa näin, joten lopetin kaiken julkisuudessa kommentoimisen kokonaan.

Voit katsoa koko kiinnostavan haastattelun alla olevalta videolta:

Lue lisää:

Unohtumaton kilpailu, joka teki Kimi Räikkösestä hetkessä F1-legendan: Tätä formulafanit eivät unohda

Nämä kaksi herraa ovat molemmat todellisia legendoja! Iso hatun nosto Kekelle ja Nicolle! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);