Italialismedia tyrmistyi Räikkösen kohtelusta: Jäämiehelle sataa tukea arvostetusta lähteestä

Kimi Räikkösen kausi Ferrarilla on käynnistynyt mielenkiintoisissa merkeissä, mikä onkin saanut italialaiset F1-toimittajat kyseenalaistamaan tallin toiminnan suomalaiskuskin kohdalla.

Ferrarin taktiikalle annetaan rukkasia La Gazzetta dello Sport -lehdessä, eivätkä toimittajat voi käsittää, miksi jäämiehestä yritetään pakottaen tehdä kakkoskuskia.

Kimi Räikkösen ura Ferrarilla on ollut nousussa kaudella 2018, mutta tallin puolelta ei jäämiehelle ole kovin paljoa lisäluottamusta annettu. Nyt italialaiset F1-toimittajat ovatkin heränneet kovaan ääneen kummastelemaan suomalaisen kohtelua.

La Gazzetto dello Sport -lehden toimittaja Pino Allievin mukaan Ferrarin taktiikka on jatkuvasti rankaissut koko ajan parempia otteita esittäneen Räikkösen ajamista.

– Räikkösellä on ollut kaudella 2018 taisteluhenkeä, jollaista emme ole nähneet hänessä mestaruuden jälkeen, hän kirjoittaa.

Tallin sisäinen arvoasteikko kävi jälleen selväksi viime viikonlopun Kiinan GP:ssä, kun kesken kilpailun tiimiradiosta kuului määräys ja Räikkönen laitettiin tallikaveri Vettelin apupojaksi.

Kiinan GP:ssä Räikkönen joutui tallin pelinappulaksi, sillä häntä ei päästetty vaihtamaan renkaita ajoissa, vaan hänen haluttiin hidastelevan Mercedeksellä ajavaa Valtteri Bottasta, jotta Vettel voisi saada tämän kiinni.

– Ferrari on käyttänyt häntä vain Vettelin tukemiseen. Tämä on virhe, joka varmasti vain laskee kuljettajan suoritustasoa ja moraalia, Allievi kirjoittaa.

Pelastakaa sotamies Räikkönen

Samaisen lehden varapäätoimittaja Umberto Zapelloni antoi myös rajua kritiikkiä Ferrarille aiemmin tällä viikolla. Hän otsikoi oman kirjoituksensa paljon puhuvalla virkkeellä: ”Ferrarin velvollisuus on pelastaa sotamies Kimi”.

– Kolmassija oli Kimille vain lohdutuspalkinto. Mikäli Ferrari haluaa oikeasti voittaa maailmanmestaruuden tällä kaudella, niin heidän on käytettävä kahden kärjen taktiikkaa, päätoimittaja linjasi.

Italialaistoimittajien sanomat kantautuvat varmasti monien korviin, sillä La Gazzetta dello Sport on maailman vanhin urheilulehti, jonka toimittajat ovat kaikki alansa arvostettuja ammattilaisia.

Nyt kolahtaa kyllä oikeaan osoitteeseen kritiikki italialaisilla, vai mitä? Laita peukkua, jos sinäkin olet samaa mieltä! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);