Zinedine Zidane tiputti vuoden kovimman uutispommin: Jättää Real Madridin!

Juuri Mestarien liigan Real Madridin kanssa voittanut jalkapallolegenda Zinedine Zidane on kertonut jättävänsä seuran.

Hän kertoi asiasta lehdistötilaisuudessa torstaina.

Zinedine Zidane on kiistatta yksi suurimmista nimistä nykyaikaisen jalkapalloilun parissa. Mies oli legenda jo pelaajana ja valmentajana hän on saavuttanut kovia tuloksia Real Madridin peräsimessä vuosi toisensa jälkeen.

Juuri tänä vuonna hän voitti jälleen Mestarien liigan mestaruuden Real Madridin päävalmentajana. Tästä johtuen monet olivatkin ihmeissään, kun Zidane pyysi torstaina median paikalle lehdistötilaisuuteen, jossa hän pudotti uutispommin.

– Kolmen vuoden jälkeen tarvitaan muutosta. Jotain erilaista, erilainen viesti, Zidane sanoi.

Noina kolmena vuotena hän luotsasi joka kerta Realin Mestarien liigan voittoon. Juuri siksi hänen ilmoituksensa lähdöstä yllätti monet.

– Tiedän, että tämä on kummallinen heti kaikille, joita asia koskee, mutta minä uskon, että tämä on oikea ratkaisu, Zidane jatkoi.

45-vuotias ranskalaislegenda oli kertonut ratkaisustaan jo aiemmin seuran puheenjohtaja Florentino Pérezille, mutta tilanne oli tullut myös hänelle täytenä yllätyksenä. Zidane kertoi myös keskustelleensa asiasta pelaajien kanssa.

Zidane astui Realin peräsimeen päävalmentaja kesken kauden 2015-2016, jolloin hänet palkattiin Rafael Benitezin korvaajaksi. Heti seuraavalla kaudella hän johdatti Realin myös La Ligan voittoon.

Pelaajaurallaan hänet muistetaan erityisesti Ranskan maajoukkueesta, jossa hän pelasi 155 ottelua vuosien 2001-2006 aikana. Taskussa on myös MM-kultaa Ranskan paidassa kotikisoista vuodelta 1998.

Lue lisää:

Nämä supertähdet eivät pelaa jalkapallon MM-kisoissa

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, mutta tätä ei varmasti osannut kukaan odottaa. Toivotetaan yhdessä hyvää jatkoa Zidanelle, mihin ikinä hän matkaakaan! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);