Zicon ja Socratesin muodostama täydellinen duo, joka hurmasi koko maailman MM-kisoissa 1982

Zico ja Socrates.

Tämä duo muodosti ainakaan historian vaarallisimman ja tehokkaimman hyökkäyskaksikon legendaarisissa vuoden 1982 maailmanmestaruuskisoissa. Eikä mikään ole niin kaunista katsottavaa, kuin tämä yhteistyö ottelussa Italiaa vastaan.

Vuoden 1982 jalkapallon maailmanmestaruuskisoja pidetään monien kirjoissa legendaarisina ja historiallisina – suurelta osalta Brasilian maajoukkueen ansiosta.

Monet jalkapallonostalgikot kutsuvat tuon vuoden Brasilian joukkuetta historian parhaaksi maajoukkeeksi, joka ei kuitenkaan voittanut maailmanmestaruutta.

Jos katsotaan joukkuetta paperilla, niin siitä kuitenkin löytyi aukkoja. Keskinkertainen maalivahti sekä vähintäänkin heikko puolustus, joka ei tuntunut saavan mitään aikaan.

Mutta jos täytyisi antaa mitali kaikkien aikojen viihdyttävimmistä jalkapallosta jollekin joukkueelle, niin sen saisi kyllä nimenomaan Brasilia.

Joukkueen tärkeimmät hyökkäävät pelaajat olivat legendaariset Zico ja Socrates. He olivat kekseliäitä, teknisesti taitavia sekä uskomattoman lahjakkaita pelinlukijoita.

Tämä duo kannatteli joukkuetta yksinkertaisesti sanottuna. Ja kun heidän yhteistyönsä osui täysin yksiin, niin tulos oli uskomattoman kaunista katseltavaa. Aivan kuten tässä Italiaa vastaan tehdyssä maalissa.

Katsokaa nyt:

Monet kuitenkin muistavat, että Italia voitti tuon ottelun lopulta. Kyseistä ottelua on täysin oikein kutsuttu yhdeksi jalkapallon maailmanmestaruuskisojen parhaista otteluista, joita historian aikana on pelattu.

Italian Paolo Rossi iski ottelussa hattutempun ja johditt lopulta joukkueensa semifinaaleihin pudottaen Brasilian.

Lue lisää:

Tämä NHL:n legendaarinen mainosvideo jättää jokaisen jääkiekkofanin täysin sanattomaksi

On kyllä kaunista katseltavaa. Kuinka moni katseli televisiosta tämän kaksikon upeaa työskentelyä kyseisissä kisoissa? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);