Siirtohuhu: Nämä viisi pelaajaa ovat kaikki huippuseurojen kiikareissa

Mestarien liigan finaali lähestyy, Euroopan isoimmat sarjat alkavat olla lopuillaan ja kesän MM-kisat siintävät jo horisontissa. Elämme erittäin mielenkiintoisia aikoja rakkaat jalkapallon ystävät.

Suomalaisesta näkökulmasta edessä on myös erittäin mielenkiintoiset kuukaudet siirtomarkkinoilla. Monen suomalaisen pelaajan tulevasta siirrosta on ollut paljon spekulaatiota, mutta nimiä ei vielä olla raapustettu papereihin.

Urheiluraamattu listasi 5 mielenkiintoisinta suomalaispelaajaa, joiden edessä saattaa olla uran kannalta tärkein siirto.

Lukas Hradecky – Hyvän oluen perässä, mutta minne?

Lukas Hradecky on viimeistään tällä kaudella todistanut, että hän on yksi bundesliigan parhaista maalivahdeista. Ei ole myöskään liioteltua sanoa, että huuhkajien tolppien välissä seisoo Pohjoismaiden paras maalivahti.

Mutta mihin Luke seuraavaksi siirtyy? Kaikesta päätellen Hradecky on viihtynyt erinomaisesti Saksassa. Oluen ystävänä tunnettua maalivahtia on viety siirtohuhuissa Leverkuseniin sekä Bayern Müncheniin. Siirto jälkimmäiseen vaihtoehtoon olisi todella kova uutinen, mutta asiassa on vain yksi ongelma. Tämä ongelma on nimeltään Manuel Neuer.

Kuva: Wikimedia

Neuer on kiistatta yksi maailman parhaista maalivahdeista ja hänen syrjäyttäminen Bayernissa saattaa olla Hradeckylle liian kova pala. Toisaalta Luke on vallannut ykkösmaalivahdin paikan kerta toisensa jälkeen uuteen seuraan siirryttyään, joten kaikki on mahdollista.

On myös huhuttu, että Arsenal saattaisi olla kiinnostunut huuhkajavahdin palveluksista. Arsene Wengerin jätettyä Gunnersin puhaltaa Lontoossa uudet tuulet, joten Hradecky voisi hyvinkin sopia Arsenalin tulevaisuuden suunnitelmiin.

Ja kyllähän Englannista saa hyvää oluttakin.

Robin Lod – Takaisin sivistyksen pariin

Robin Lod on pelannut viimeisimmät kaudet Kreikassa Panathinaikoksen riveissä. Pelillisesti siirto Suomesta Kreikkaan oli hyvä valinta, sillä ”Röbä” on kehittynyt Kreikassa erittäin paljon. Vastuuta on riittänyt ja myös tehoja tullut. Lodin tärkeyttä joukkueelle ei kuitenkaan mitata pelkästään tehoissa, sillä hän on myös erittäin kova tekemään näkymättömämpää työtä joukkueen eteen.

Panathinaikos on erittäin suurissa taloudellisissa ongelmissa. Ja jos rehellisiä ollaan, koko Kreikan liiga kuulostaa tällä hetkellä erittäin kyseenalaiselta sarjalta. Otteluita keskeytetään ja perutaan fanien käytöksen vuoksi, seurojen taloudellinen tilanne on todella heikko ja johtoportaan henkilöt ryntäävät kentälle pistooli vyöllä.

Lodilla on siis edessä siirto uuteen seuraan lähes 100% varmasti. AEK Ateena on ilmeisesti ainakin kiinnostunut Lodin palveluksista, mutta hyvin todennäköisesti pelaaja katsoo ensin tarjoukset muualta Euroopasta.

Robin Lod on poikkeuksellisen fyysinen suomalainen pelaaja. Hän voisikin sopia pelityyliltään esimerkiksi Englannin mestaruussarjaan eli Championshipiin, jossa pelaajien fyysisyys korostuu. Huhuja kyseisen sarjan joukkueisiin liittyen onkin pyörinyt mediassa, mutta mitään konkreettista ei vielä ole ilmennyt.

Kysyntää Robin Lodilla pitäisi ainakin riittää – ja se ei ole suomalaisen pelaajan kohdalla liian yleistä.

Glen Kamara – Nyt mennään lujaa

Glen Kamaran ura on hyvässä nosteessa. Pitkään Arsenalin reservijoukkueessa pelannut Kamara ei koskaan onnistunut täysin lyömään läpi seurassa. Muutamien lainojen jälkeen Kamara päätyi skontlantilaiseen Dundee FC:hen.

Heti ensimmäisistä kuukausista lähtien Kamara onnistui loistavasti uudessa seurassaan. Brittimediat ovat hehkuttaneet suomalaisen otteita useampaan kertaan ja valmentajalta tulee luottoa viikosta toiseen. Huhuja suomalaisen siirtymisestä isompiin ympyröihin onkin riittänyt.

Kuva: Wikimedia

Skotlannin suurseurat Celtic ja Rangers ovat liikkuneet tasaisesti huhuissa. Myös englantilainen Wolverhampton Wanderers on yhdistetty kamaraan joissain spekulaatioissa. Mikäli Kamara päätyisi mihin tahansa näistä seuroista, olisi hän tällöin yksi kovimmissa seuroissa pelaavista suomalaisista.

Kamara on viettänyt urallaan paljon aikaa vaihtopenkillä, mutta kun vastuuta on annettu, on hän myös osoittanut tasonsa. Seuraavan siirron kannalta onkin tärkeää, että hän saa peliaikaa ja vastuuta joukkueessa. Tässä pelaajassa on nimittäin potentiaalia enemmän kuin moni luulisi.

Teemu Pukki – Kotkan poikii ilman siipii

Teemu Pukki on kasvattanut itselleen siivet ja saattaa hyvinkin liidellä kohti kovempia sarjoja seuraavassa siirtoikkunassa.

Tällä hetkellä Pukki pelaa Tanskassa Brönbyn riveissä. Jälki on ollut kuluvalla kaudella tuhoisaa ja Pukki on nakuttanut tehoja tasaiseen tahtiin. Muutamaa hieman heikompaa ajanjaksoa lukuun ottamatta Pukki on ollut juuri se pelaaja, joka on ratkonut tärkeitä pisteitä joukkueelle.

”El Puki” ei ole enää mikään teinipoika. Elämä on nykyään paljon muutakin kuin jalkapalloa, sillä Pukki on saanut hiljattain myös perheenlisäystä. Nämä faktat tulevat varmasti painamaan paljon vaakakupissa, kun seuraavaa siirtoa ryhdytään miettimään.

Toisaalta Pukki on huomattavasti kypsempi hyökkääjä kuin esimerkiksi Schalke aikoina. Jos Pukki siirtyy eteenpäin ja onnistuu löytämään itselleen seuran, jossa hänen vahvuudet pääsevät oikeuksiinsa, voi edessä olla hienot ajat.

Kuva: Wikimedia

Mihin Pukin sitten kannattaisi seuraavaksi siirtyä? Valioliiga on luultavasti liian suuri haaste. Myös Italian Serie A on ollut suomalaisille haastava sarja menestyä. Saksasta Pukilla on jo kokemuksia, joten se on yksi potentiaalinen vaihtoehto.

Mielenkiintoisinta olisi nähdä Pukki Espanjan LaLigassa. Pukki ehti viettää teininä jonkun aikaa Sevillan organisaatioissa, joten paluu auringon alle voisi olla yksi vaihtoehto.

Lassi Lappalainen – Napapiiriltä Eurooppaan?

Villinä korttina listalle nostetaan pelaaja Veikkausliigasta. Rovaniemellä vakuuttavasti alkukaudella pelannut Lassi Lappalainen voi hyvinkin olla seuraava suomalainen, joka siirtyy ulkomaille pelaamaan.

Lappalainen on yksi monista pelaajista, joka on siirtynyt pääkaupunkiseudulta napapiirille hakemaan isompaa roolia joukkueessa. Timo Stavitskin ja Saku Ylätuvan siirrot ulkomaille osoittavat sen, että scoutit seuraavat myös niitä pelaajia, jotka palloilevat kaukana pohjoisessa.

RoPSin alkukausi on ollut häkellyttävän vakuuttava. Täydet pisteet, ei yhtään päästettyä maalia ja erittäin katsojaystävällistä jalkapalloa. Voiko enempää enää toivoa?

Lassi Lappalainen on ehtinyt tehdä viiden ensimmäisen ottelun aikana kolme maalia RoPSille. Alku on todella hyvä, etenkin kun puhutaan vasta parikymppisestä pelaajasta. Mikäli Lappalainen pystyy pitämään tasonsa kauden edetessä, ei siirto ulkomaille ole missään nimessä mahdottomuus.

Nuoren pelaajan kohdalla tärkeintä on siirtyä ympäristöön, jossa on luvassa vastuuta ja laadukasta valmennusta. Lappalainen teki varmasti oikean valinnan siirtyessään RoPSiin pelaamaan. Toivottavasti myös seuraava siirto tulee olemaan yhtä onnistunut.

Kuka siirtyy nimekkäimpään joukkueeseen? Kenestä maksetaan isoin siirtosumma? Paljon on avoimia kysymyksiä, joihin saamme toivottavasti mahdollisimman pian vastauksia. Edessä on loistava fudiskesä – jaa artikkelia eteenpäin sen kunniaksi! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);