Senegal yllätti Puolan housut kintuissa – Ratkaisiko räikeä tuomarivirhe ottelun kulun lopullisesti?

Tiistaina nähtiin MM-kisoissa monia mielenkiintoisia tilanteita, kun altavastaajiksi lasketut joukkueet nappasivat itselleen pisteet kotiin.

Varsinkin Puolan ja Senegalin välisessä ottelussa nähty toinen maali on kuitenkin herättänyt paljon keskustelua siitä, tapahtuiko siinä tuomarivirhe.

MAINOS: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

Moni olisi varmasti odottanut, että Puola olisi lähtenyt kovalla kädellä haastamaan Senegalia ja onnistuisi jopa kairaamaan voiton maiden kohtaamisessa, mutta toisin kuitenkin kävi.

Jo ottelun ensimmäisellä puoliskolla tapahtui paha virhe, kun Puolan Thiago Cionek iski pallon omaan maaliin antaen Senegalille 1-0 johdon. Toista puoliaikaa taas oltiin ehditty pelata reilun vartin verran, kun kierroksen kohutuin maali syntyi.

Tilanne sai alkunsa siitä, kun Senegalin hyökkääjä M’Baye Niang asteli hoidettavaksi kentänlaidalle kärsittyään pienen kolhun ottelun tiimellyksessä. Mitään isompaa ei kuitenkaan ollut käynyt, sillä vain hetkeä myöhemmin hyökkääjä pyyteli jo lupaa päästä takaisin kentälle.

Jostain syystä erotuomari suostui tuohon, vaikka pelitilanne oli parhaillaan käynnissä kentän keskialueella. Puolalaiset eivät tajunneet Niangin palanneen kentälle, vaan Grzegorz Krychowiak päätti antaa pitkän pallon alas kohti omaa päätyä.

Tuolloin paikalle iski tietysti juuri kentänlaidalta kirmannut Niang, joka ehti palloon ennen puolalaisten maalivahtia ja onnistui iskemään sen verkon perukoille lähes tyhjään maaliin. Puolan pelaajat esittivät välittömästi protesteja tilanteessa, mutta erotuomari hyväksyi maalin.

Monissa medioissa alkoi välittömästi ottelun jälkeen spekulaatiot siitä, olisiko tuota osumaa todellisuudessa pitänyt hyväksyä. Ilta-Sanomien haastattelema Palloliiton erotuomaripäällikkö Jouni Hyytiäinen totesi, että erotuomari teki tilanteessa virhearvion.

– Ohje on yksinkertaisesti se, että pelaajaa ei saa päästää keskelle tilannetta eikä silloin, kun toinen joukkue voi siitä hyötyä, Hyytiäinen selitti lehdelle.

– Nyt kieltämättä niin tapahtui. Se oli huonoa pelinlukua, hän lopettaa.

https://twitter.com/bucksin6ixx/status/1009110387910987776

MAINOS: Tällä yhtiöllä on yli puolen vuosikymmenen kokemus työvaatteiden tuottamisesta. Nyt he ovat lanseeraamassa uuden tuotteen materiaalista, jollaista et ole käyttänyt koskaan aikaisemmin

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);