Nyt se on varmaa: Historiallisen uran Arsenalissa tehnyt valmentaja jättää seuran kauden päätteeksi

Valioliigaseura Arsenalin valmentaja yli 21 vuoden ajan toiminut Arsene Wenger jättää seuran kuluvan kauden jälkeen. Arsenal tiedotti Wengerin lähdöstä seuran verkkosivuilla perjantaina.

Wengerin seuraajaa ei vielä ole valittu, mutta huhut ovat tuomassa Borussia Dortmundissa vaikuttanutta Thomas Tuchelia Arsenalin peräsimeen.

Ranskalainen Arsene Wenger on toiminut Valioliigaseura Arsenalin valmentajana jo poikkeuksellisen pitkän pätkän – yli 21 vuoden ajan.

Wengerin hoteissa seura on voittanut Valioliigan kolmesti ja FA Cupin seitsemään otteeseen. Takavuosien menestys on kuitenkin kaikonnut viime aikoina, jonka jälkeen vaatimuksen valmentajan vaihdosta ovat kuplineet seuran sisällä entistä kovempina.

Nyt muutoksen aika viimein koitti, kun Arsenal tiedotti perjantaina, ettei Wenger enää jatka seuran valmentajana tämän kauden jälkeen.

– Pitkän ja tarkan harkinnan jälkeen sekä seuran kanssa käytyjen keskustelujen päätteeksi tunnen, että nyt on oikea aika minulle astua sivuun kauden päätteeksi, Wenger kertoo.

– Olen kiitollinen siitä, että olen ollut etuoikeutetussa asemassa ja saanut palvella seuraa niin monien muistorikkaiden vuosien ajan. Hoidin tehtäväni aina täydellä sitoumuksella ja rehellisyydellä.

– Haluan kiittää henkilökuntaa, pelaajia, johtajia sekä faneja, jotka tekevät tästä seurasta niin erityisen, Wenger sanailee tiedotteessa.

Arsenal on tällä hetkellä kuudentena Valioliigassa ja on putoamassa pois kamppailusta kärkinelikon sijoista toisen kerran peräjälkeen. Seuran suurimmat toiveet ovat Eurooppa liigan voitossa, jotta he voisivat yltää Mestarienliigaan.

Arsenal kohtaa seuraavaksi Atletico Madridin liigan välierissä.

Seuran sivuilla kerrotaan, että Wengerin seuraaja tullaan nimeämään mahdollisimman nopeasti tulevien päivien aikana.

Wenger ja Arsenal muistetaan etenkin historiallisesta suorituksesta kaudella 2003-2004, jolloin hän johti seuran tappiotta Valioliigan voittoon. Kyse oli tempusta, jota kukaan manageri ei ollut tehnyt sitten kauden 1888-1889.

Huhuissa Arsenalin peräsimeen on kaavailtu Borussia Dortmundissa vaikuttavaa Thomas Tuchelia, mutta Wenger on itse sanonut, että entisellä keskikenttäpelaaja Patrick Vieiralla on myös hyvät mahdollisuudet jatkaa hänen jalanjäljissään.

Komea ura Wengerillä takana! Laita peukkua ja toivotetaan miehelle hyviä eläkepäiviä! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);