MLS:n palkkatiedot julki: suomalaisten palkkakuningas jää kauas Lionel Messistä

Yhdysvaltain korkein jalkapalloliiga MLS on paljastanut jälleen tämän vuoden palkkatietonsa, jotka kertovat, miten paljon eri pelaajille maksetaan sarjassa palkkaa.

MLSPA – eli Yhdysvaltain jalkapallon korkeimman sarjatason MLS:n pelaajayhdistys – on jälleen paljastanut vuosittaiset palkkatietonsa, jotka ovat tänä vuonna erittäin kiinnostavaa luettavaa.

Kenellekään ei varmasti tule yllätyksenä se, että sarjan ylivoimainen palkkakuningas on Inter Miamiin tälle kaudelle palkattu Lionel Messi.

Inter Miamin Lionel Messi on koko MLS:n ylivoimainen palkkakuningas. Kuva: Shutterstock

Miami maksaa Messille listauksen paljastaman takuukorvauksen mukaan hurjat 20,4 miljoonaa dollaria ja hänen peruspalkkansa kerrotaan olevan 12 miljoonaa.

Messin jälkeen kakkossijaa pitää Toronto FC:n Lorenzo Insigne 15,4 miljoonan palkalla ja kolmantena on Chicago Firen Xherdan Shaqiri 8,153 miljoonan dollarin palkalla.

Suomalaisten palkkakuningas

MLS:ssä pelaa tällä hetkellä useita suomalaisia, joista isointa tiliä tekee Minnesota Unitediin tänä vuonna siirtynyt maalitykki Teemu Pukki.

MLSPA:n tietojen mukaan Pukin takuukorvaus on 3,55 miljoonaa dollaria, mikä tekee hänestä koko liigan 12. parhaiten palkatun pelaajan. Euroissa Pukin palkka on noin 3,3 miljoonaa.

Teemu Pukki nauttii suomalaisista isointa palkkaa MLS-sarjassa.
Kuva: All Over Press

Suomalaisten listalla kakkosena on Austin FC:ssä pelaava Alexander Ring, jonka takuukorvaus on 1,64 miljoonaa. Messin rinnalla tällä kaudella Miamissa taitojaan väläytellyt Robert Taylor on sen sijaan kaukana suomalaiskärjen palkoista.

Taylorin palkka on MLSPA:n tietojen mukaan 302 900 dollaria.

Ringin ja Pukin lisäksi yli miljoonan dollarin palkkaa nauttii suomalaisista ainoastaan myös Minnesota Unitedissa pelaava Robin Lod, jonka palkka on hieman päälle miljoonan.

Lassi Lappalainen tienaa CF Montrealissa 660 000 dollaria, Leo Väisänen Austin FC:ssä 654 500 dollaria ja Jere Uronen Charlotte FC:ssä 497 813 dollaria.