Mestarien liigan karsintakierroksen vastustajat arvottin – Tässä on HJK:n tuleva vastus

Mestarien liigan 1. ja 2. karsintakierroksen ottelut arvottiin tiistaina Nyonissa.

Suomalaisittain tilanne oli jännittävä, sillä arvontaryhmässä kaksi mukana oli HJK, joka on hallitseva Veikkausliigan mestari.

Yksi jalkapallomaailman arvostetuimmista turnauksista sai tiistaina jälleen alkusysäyksen tulevalle kaudelle, kun UEFA mestarien liigan karsintakierroksen otteluparit arvottiin Nyonissa Sveitsissä.

Tilanne oli suomalaisittain kutkuttavan jännittävä, sillä toisessa arvontaryhmässä oli mukana HJK, joka on hallitseva Veikkausliigan mestari. Samassa ryhmässä oli omia otteluparejaan odottamassa esimerkiksö Malmö (SWE), Rosenborg (NOR), Legia Warszawa (POL) sekäLudogorets Razgrad (BUL).

HJK:n vastustajaksi oli mahdollista tulla arvonnan myötä Färsaarilta saapuva Vikingur, pohjois-irlantilainen Crusaders, irlantilainen Cork City taikka islantilainen Valur Reykjavik.

Historiallisesti katsottuna HJK on ainoa suomalaisseura, joka on edes päässyt pelaamaan jalkapallon mestarien liigaa. HJK oli mukana aina lohkovaiheessa saakka kaudella 1998-1999. Seura jäi tuolloin lohkonsa viimeiseksi, mutta onnistui kuitenkin kaatamaan portugalilaisen suurseura Benfican.

Arvonnassa HJK:lla voidaan sanoa ainakin paperilla katsoen käyneen hieman parempi tuuri, sillä tällä kertaa se kohtaa karsintakierroksella Färsaarten Víkingur Gøtan.

Vïkingur on perustettu vuonna 2008, kun kaksi saman kaupungin seuraa GÍ Gøta ja Leirvík ÍF yhdistyivät. Seura on voittanut Färsaarten mestaruuden vuosina 2016 ja 2017.

HJK:n karsintaottelut käynnistyvät kotona Helsingissä 12. heinäkuuta. Vierasottelu pelataan Färsaarilla 19.heinäkuuta.

 

Hyvältä kuulostaa! Nyt pistetään kaikki peukut pystyyn ja toivotaan HJK:lle onnea mestarien liigan karsintoihin! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);