Huuhkajat EM-kisoihin! Suomi kirjoitti historiaa kaatamalla Liechtensteinin unelmien ottelussa

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue teki historiallisen tempun voittamalla Liechtensteinin kotiottelussa ja varmistamalla samalla arvokisapaikan tuleviin EM-kisoihin.

Liechtensteinin voitto ja EM-kisapaikka kruunasivat upeasti menneet karsinnat.

Kuva: Juha Tamminen / AOP

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue voitti Liechtensteinin yhdessä koko vuoden odotetuimmista otteluista Helsingissä maalein 3-0.

Historiallinen lopputulos ratkaisi samalla sen, että Huuhkajat matkaavat nyt varmuudella tuleviin Euroopan mestaruuskisoihin, ensimmäistä kertaa historiassa.

Suomen taival EM-karsinnoissa on ollut upeaa katseltavaa, sillä joukkue onnistui kairaamaan isoja voittoja kovissa paikoissa.

Suomi hävisi ensimmäisen karsintaottelunsa Italialle maalein 2-0 vieraissa, mutta heti perään haki voiton Armeniasta ja tuota Jerevanin iltaa voidaankin pitää käänteentekevänä hetkenä Huuhkajien taipaleella.

Kuva: Juha Tamminen / AOP

Ratinan taika piti

Kesällä Ratinan stadionilla nähtiin hurmoksellinen esitys, jonka päätteeksi Suomi kaatoi Bosnia-Hertsegovinan 2-0. Muutamaa päivää myöhemmin kaatui Liechtenstein jälleen 2-0.

Sen jälkeen edessä oli kova paikka Kreikkaa vastaan kotona, mutta Huuhkajat pysyivät vahvoina ja hakivat upean 1-0 vierasvoiton. Tämän jälkeen edessä olivat karsintojen kaksi muuta karvasta tappiota. Ensin Italialle 1-2 ja sitten Bosnia-Hertsegovinalle tylyin lukemin 4-1.

Armenian kaataminen 3-0 kuitenkin vahvisti sen, että Suomen jatkopaikka oli enää kiinni voitosta Liechtensteinia vastaan, joka saatiin tänään nähdä täydellä areenalla Helsingissä.

Huuhkajat varmistivat siis historiallisella suorituksella ensimmäistä kertaa Suomelle paikan jalkapallon arvokisoihin!

Kuva: Juha Tamminen / All Over Press

AIVAN MAHTAVAA! LOISTAVAA SUOMI, LOISTAVAA HUUHKAJAT! TÄÄLTÄ TULLAAN EUROOPPA!