Huuhkaja-vahdille sataa ylistystä: ”Sopisi Valioliigaan”

Huuhkajien maalivahti Carljohan Eriksson on pelannut jo puolitoista kuukautta päästämättä Allsvenskanissa edustamansa Mjällby AIF:n verkkoon ainuttakaan maalia.

Elokuun 15. päivä on 26-vuotiaalle maalivahti Carljohan Erikssonille merkittävä päivä siinä mielessä, että hän on silloin päästänyt viimeksi maalin ruotsin Allsvenskanissa edustamansa Mjällby AIF:n verkkoon.

Hurja nollaputki on venynyt jo yli puolentoista kuukauden ja seitsemän ottelun mittaiseksi, joka on maalivahdille merkittävä suoritus.

Tilastot kaunistuivat entisestään sunnuntaina, kun Mjällby nollasi vieraissa länsinaapurimme suuruuden Malmö FF:n maalein 0-1.

Kuva: All Over Press

Eriksson ei päässyt pelissä helpolla, vaan joutui alusta saakka kovaan painostukseen Malmön viedessä laukaukset maalia kohden ottelussa numeroin 6-4.

Seuralta hurja ylistyspuhe

Myös suomalaisen seuratoverit ovat pistäneet merkille miehen uskomattomat otteet. Hyökkääjä Jacob Bergström latasi Expressen -lehden haastattelussa suoranaista ylistystä Erikssonista.

– Hän on ollut tällä alusta asti uskomattoman hyvä ja ansaitsisi jotain vielä Mjällbyäkin parempaa, hyökkääjä kommentoi lehdelle ja jatkaa:

– Hän voisi sopia hyvin Valioliigaan, tai Championshippiin. Jonnekkin sinne. Eriksson puhuu hyvin englantia, joten se kaikki toimisi hyvin, Bergström ylisti suomalaisvahtia.

Myös valmentaja Anders Torstensson ylisti vuolaasti sunnuntain ottelun jälkeen Erikssonin otteita.

– Hän hallitsee alueensa. Hän ei pidä nollia vain hyvän puolustuksen takia, vaan on aivan mieletön viimeinen lukkomme ja teki tänään jälleen monta ratkaisevaa pelastusta.

– Hän on selvästi elämänsä vireessä, ylpeä valmentaja kiitteli suomalaista.

Loistavaa peliä jälleen Erikssonilta ja hienoa nähdä, että suomalaiset niittävät menestystä myös naapurimaan kentillä. Mitä uskot, onko Eriksson myös tulevaisuudessa osa Huuhkajien vakiokokoonpanoa?