Winnipegin suomalaispuolustaja sai päävalmentajan pohtimaan päätöstään – Väkisin sisään NHL:ään?

Winnipeg Jetsin riveissä saatetaan tulevalla kaudella nähdä muitakin suomalaisia, kuin Patrik Laine.

Perinteikäs kanadalaisseura on peluuttanut harjoitusleirillään sekä Kristian Vesalaista että puolustaja Sami Nikua, jotka ovat molemmat näyttäneet hyviä otteita.

NHL-seura Winnipeg Jetsin päävalmentaja Paul Maurice totesi aiemmin, että viime kaudella NHL:n puolella debytoinut suomalaispuolustaja Sami Niku aloittaisi tämän kauden AHL:n puolelta.

21-vuotias suomalaispakki pelasi koko aiemman uransa JYPissä kotimaassa, kunnes siirtyi viime kaudella onnistuneen Liiga-kauden päätteksi Winnipeg Jetsin riveihin. NHL.ssä hän ehti pelata yhden ottelun ja kirjauttaa yhden maalin.

Valmentajalta vuolaita kehuja

Suurin osa kaudesta 2017-2018 kului kuitenkin Nikun osalta AHL-seura Manitoba Moosen riveissä, jossa mies loisti takoen 76 ottelussa pisteet 16+38=54.

Winnipeg Jetsin 7. kierroksen varaus kesältä 2015 on kuitenkin onnistunut hyvin nyt harjoituskauden aikana, jonka takia päävalmentaja Paul Maurice saattaa joutua vielä pyörtämään sanansa.

Valmentaja on nimittäin yksi niistä, jotka kehuivat vuolaasti suomalaispakin otteita tämän iskettyä kaksi maalia Winnipegin 5-4 voitossa Calgary Flamesia vastaan maanantain ja tiistain välisenä yönä.

– Tänä vuonna hän liikkuu eri tavalla jäällä. Hän on vahvempi, hänellä on enemmän itseluottamusta ja pelinluku on parempaa myös omassa päässä, Maurice kehui paikallislehti Winnipeg Sunille.

– Tämän vuoden harjoitusleiri on ollut erittäin tärkeä hänelle. Kun hän pelaa tällä tavalla, hän ei ole kaukana NHL-paikasta, hän jatkoi.

Niku kommentoi itse ottelun jälkeen, ettei pitänyt kahden maalin iltaa kovin hyvänä pelinä omalta osaltaan.

– Tykkäsin hyökkäyspelistä, se on ollut hyvää. Puolustuspelini voisi kuitenkin olla paljon parempaa, hän pohti.

Mikäli Niku onnistuu samalla tavoin vielä myöhemmissä otteluissa, voi hyvinkin olla, että Maurice joutuu pyörtämään sanansa ja aloittamaan suomalaisnuorukaisen NHL:n puolellla. Winnipegillä on edessään vielä kaksi ottelua, joissa Niku voi näyttää taitonsa viimeistä kertaa ennen kauden alkua.

Lue lisää:

NHL-seura purki suomalaishyökkääjän sopimuksen: Valitsi mieluummin paluun Liigaan kuin AHL:n

Toivotaan, että Niku saa vielä kunnon näytönpaikan tälle kaudelle! Laita peukkua, jos uskot miehen pystyvän ottamaan pelipaikan NHL:stä! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);