Washingtonin venäläistähdeltä jäätävä suoritus NHL-finaalissa – Nousi Joe Sakicin ja Jari Kurrin rinnalle

Stanley Cup -finaalit ovat käynnissä parasta aikaa NHL:ssä ja niissä vastakkain ovat Vegas Golden Knights sekä Washington Capitals.

Maanantain ja tiistain välisenä yönä Capitals oli jälleen vahvempi, kun se kaatoi Golden Knightsin kotonaan maalein 6-2.

Washington Capitals on iskenyt Stanley Cup -finaaleissa jatkuvasti isompaa vaihdetta silmään ja nyt se johtaa finaalisarjaa jo voitoin 3-1.

Maanantain ja tiistain välisenä yönä pelatussä ottelussa Capitals pöllytti kotijäällään Golden Knightsia suvereenein lukemin ottaen voiton lopulta maalein 6-2.

Illan ykköstähti ja Capitalsin voiton takuumies oli joukkueen venäläistähti Jevgeni Kuznetsov, joka niputti ottelussa hurjat neljä tehopistettä (0+4).

Samalla Kuznetsovista tuli koko NHL:n historian kymmenes pelaaja, joka on pystynyt kasaamaan neljä syöttöpistettä yhdessä Stanley Cup -finaaliottelussa. Edellinen samaan temppuun yltänyt nimi on monille tuttu Joe Sakic, joka toisit tempun Colorado Avalanchen riveissä kaudella 1996.

Saavutti samalla myös suomalaislegendan

Neljän pisteen illan jälkeen Kuznetsov saavutti myös toisen legendan rajapyykin, sillä nyt hänellä on kasassa pudotuspeleistä hurjat 12+19=31 tehopistettä. Tuolla pistemäärällä 26-vuotias Kuznetsov otti kiinni suomalaislegenda Jari Kurrin, jonka ennätys pudotuspeleistä on juuri samainen 31 tehopistettä.

Kurri saavutti pisteet vuosina 1985 ja 1988. Kuznetosvia kovempiin pisteisiin on tällä vuosituhannella pystynyt ainoastaan Pittsburgh Penguinsin Jevgeni Malkin, joka iski kaudella 2008-2009 pudotuspeleissä 36 pistettä.

Voiton myötä Capitals on enää yhden voiton päässä himoitusta Stanley Cupista, joka olisi seuran ensimmäinen.

Voit katsoa ottelun kohokohdat alla olevalta videolta:

Washingtonin lento on nyt ollut komeaa katseltavaa. Vegasilla on edessään kovat paikat, mikäli he aikovat vielä iskeä sarjan tasoihin. window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);