Washington voitti Stanley Cup -mestaruuden – Ovetshkinilta tunteikas lausunto: ”Hakekaa kaljaa”

NHL-kausi on pitänyt sisällään upeita tarinoita, eikä paljon hienompaa finaalisarjaa olisi voitu toivoa.

Vastakkain oli kaksi joukkuetta, joista kumpikaan ei ollut ennen voittanut pystiä. Toinen pelasi ensimmäistä kauttaan ja toisella alkoi olla viimeiset hetket todistaa, että rahkeet riittäisivät mestaruuden ottamiseen.

NHL:n Stanley Cup -finaalisarjan ratkaiseva ottelu pelattiin viime yönä, kun Washington Capitals onnistui hakemaan itselleen voiton Vegasissa pelatussa ottelussa.

Vegas Golden Knightsin sensaatiomainen tulokaskausi päättyi siis lopulta kyyneleisiin, mutta Washingtonin voitto oli ansaitun työn tulosta. Se kaatoi Vegasin ratkaisevassa ottelussa maalein 4-3.

Ottelun avauserä oli maaliton, mutta ketsuppipullo aukesi toisen erän aikana, kun Jakub Vrana vei ensin vieraat johtoon ja vain hetkeä myöhemmin Vegas tasoitti pelin Nate Schmidtin osumalla.

Kolmas maali oli illan isännän ja pudotuspelien arvokkaimmaksi valitun Conn Smythe Trophyllä palkitun kapteeni Aleksandr Ovetshkinin käsialaa. Hän iski upeasti kiekon ylivoimalla verkon perukoille.

Isännät tulivat vielä kuitenkin rinnalle ja siitä ohi, sillä päätöserään lähdettiin Vegasin johtaessa peliä 3-2. Capitals osoitti kuitenkin taistelumieltä ja noin 50 minuutin pelin jälkeen Devante Smith-Pelly tasoitti pelin.

Mestaruuden ratkaissut maali oli sekin historiallinen, sillä sen tekijänä oli tanskalainen Lars Eller, joka on voiton myötä ensimmäinen Stanley Cupin voittanut tanskalaispelaaja.

Ottelun jälkeen kapteeni oli tunteiden vallassa ja nosteli pyttyä jäällä iloisesti. Illan hauskin haastattelu nähtiin hetkeä tuon jälkeen, kun Ovetshkin totesi televisiohaastattelussa selkein sanoin fanaille, mitä seuraavaksi tulisi tehdä.

– Fanit, me tehtiin se. Hakekaa kaljaa, tai mitä vaan ja alkakaa juhlia. Me olemme Stanley Cup -mestareita!

Katso ottelun kohokohdat tästä:

Lue lisää:

Erik Karlssonia viedään jälleen – Megakaupassa kaksi NHL:n tähtipuolustajaa voisivat vaihtui päittäin

Upeaa Washington!  Laita peukkua, jos sinunkin mielestäsi tämä voitto oli ansaittu! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);