Vapise Wayne Gretzky! Sebastian Aho teki seurahistoriaa ja lähestyy legendaarista ennätystä

Sunnuntain ja maanantain välisellä NHL-kierroksella nähtiin jälleen hienoja suomalaisonnistumisia, kun Carolina Hurricanesin hyökkääjä Sebastian Aho jatkoi pisteputkeaan.

Suomalaishyökkääjä on nyt vain yhden ottelun päässä legendaarisesta rajapyykistä, johon on aiemmin pystynyt vain yksi pelaaja.

21-vuotias Sebastian Aho on ollut todellinen sensaatio NHL:n puolella, jossa mies pelaa nyt kolmatta kauttaan. Tulokaskaudellaan Carolina Hurricanesin riveissä Aho paukutti 82 otteluun tehot 24+25=49 ja toisella kaudellaan hän paransi tuosta roimasti iskien 78 otteluun tehot 29+36=65.

Nyt kolmas kausi on lähtenyt kuitenkin nuorukaisen osalta käyntiin vielä sulavammin, sillä 11 ottelussa hän on nyt tahkonut jo tehot 4+12=16. Pistesaldo kasvoi maanantain vastaisena yönä pelatussa ottelussa, kun Hurricanes hävisi kotonaan New York Islandersille maalein 1-2.

Aho syötti joukkueensa ainoan osuman, jonka laukoi sisään Teuvo Teräväinen ottelun toisen erän alussa.

Wayne Gretzkyn ennätys horjuu

Syöttöpiste kauden 11. ottelussa tarkoittaa sitä, että Sebastian Aho on nyt tehnyt jokaisessa ottelussa kauden alussa tehopisteitä ja putki on nyt niin pitkä, että hän nousi sen myötä Carolina Hurricanesin seurahistoriaan tasoihin Ron Francisin kanssa, joka ylläpiti yhtä kovaa pisteputkea Hartford Whalersissa kaudella 1984-85.

Todellista NHL-historiaa Aho voi kirjauttaa seuraavassa ottelussa, sillä ainoastaan The Great One, eli Wayne Gretzky, on onnistunut tekemään pisteitä jokaisessa kauden ensimmäisestä 12 ottelusta. Edmontonia edustanut Gretzky kirjautti oman 12 pisteen putkensa kaudella 1982-83.

Mikäli Aho siis kirjauttaa itselleen yhdenkin tehopisteen joukkueensa seuraavassa ottelussa, hän nousee tasoihin kaikkien aikojen parhaimman jääkiekkoilijan kanssa tässä tilastossa.

https://www.youtube.com/watch?v=AtdTuxCUHB0

Eihän tätä nuorukaista pysäytä mikään! Laita peukkua, jos uskot Ahon iskevän tällä kaudella vielä entistä hurjemman piste-ennätyksen! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);