Uusi paljastus Patrik Laineen penkityksestä – taustalla yhteenotto valmentajan kanssa

Suomalaistähti Patrik Laineen penkitys Columbus Blue Jacketsin edellisessä ottelussa päävalmentaja John Tortorellan toimesta on nostanut esiin paljon kysymyksiä Pohjois-Amerikassa.

Nyt arvostettu The Athletic -lehti kertoo, että syy penkityksen takana on selvinnyt.

Tesoman tykki, eli Patrik Laine, joutui toissa yönä yllättävään rooliin, kun valmentaja laittoi hänet vilttiketjuun vasta suomalaisnuorukaisen neljännessä ottelussa Columbus Blue Jacketsin paidassa.

Sinitakkien valmentaja John Tortorella on tunnettu tiukasta sekä kovasta vaatimustasosta, jota hän ei pelkää pitää yllä kovillakin käskyillä sekä rangaistuksilla omilleen.

Ottelun jälkeen moni oletti syynä olleen Laineen veltto oman pään pelaaminen sekä puolustusvastuun laiminlyönti, mutta nyt The Athletic -lehti kertoo, että taustalla on enemmänkin kuin vain tuo.

Aukoi päätä valmentajalle

Arvostettu amerikkalaismedia kertoo omiin sisäpiirin lähteisiinsä viitaten, että Laine oli kohdellut erästä Columbuksen valmennusryhmän jäsentä ”verbaalisen epäkunnioittavasti” – eli soittanut suutaan tai haukkunut.

The Athletic -lehti ei kuitenkaan kerro tarkemmin kenestä valmennusryhmän jäsenestä oli kyse, tai millaisesta tilanteesta tapauksessa puhutaan.

Sen lähteiden mukaan tämä oli kuitenkin syy Laineen penkitykseen.

Columbuksen päävalmentaja John Tortorella on tunnettu kovasta kurista.

Joukkueen päävalmentaja Tortorella tai suomalainen GM Jarmo Kekäläinen eivät ole halunneet kommentoida tilannetta enempää medialle.

Laineella on historiaa käytöskohujen kanssa, sillä nuorena alle 18-vuotiaana hän näytti muun muassa keskisormea valmentajalle.