Uskomaton taistelu: Naisleijonat nappasivat pronssia olympialaisissa upealla suorituksella!

Suomen naisten jääkiekkojoukkue voitti keskiviikkoaamuna pelatussa pronssiottelussa Venäjän olympiaurheilijoista koostuneen joukkueen maalein 3-2.

Peli oli tiukkaa, mutta Naisleijonat iskivät upeasti johtoon jo ensimmäisessä erässä ja jatkoivat kuskin pallilla koko ottelun ajan.

Naiseleijonat toivat Suomelle ensimmäisen jääkiekkomitalin Pyeongchangin olympialaisissa. Suomen naisten kiekkojoukkue pieksi pronssipelissä Venäjän olympiaurheilijoista koostuvan OAR:n joukkueen maalein 3-2.

Ottelun avausmaali nähtiin jo ensimmäisen erän alussa, kun Petra Nieminen vei Suomen 1-0 johtoon ylivoimalla ajassa 2.23.

Ensimmäinen erä päättyi Suomen johtaessa 1-0, mutta heti toisen erän alussa Naisleijonat iskivät jälleen salamamaalilla.

Illan toisesta osumasta vastasi Susanna Tapani, joka iski kiekon reppuun kun toista erää oli ehtinyt kulua vain 10 sekuntia.

Muutamaa minuuttia myöhemmin venäläiset kuitenkin pääsivät kuittaamaan, kun Olga Soshina iski OAR:n 2-1 kavennusmaalin ajassa 22.40.

Heti venäläisten maalin perään Suomi joutui alivoimalle, kun Tuominen otti kahden minuutin jäähyyn. Pian ensimmäisen jäähyyn perään Ronja Savolainen niittasi rajusta Diana Kanajevaa ottaen Suomelle toisen jäähyyn.

Suomi kuitenkin onnistui hoitamaan tilanteen ja hetkeä myöhemmin Linda Välimäki iski Suomen jo 3-1 johtoon.

Kolmanteen erään lähdettiin 3-1 tilanteessa. Peli jatkui pitkään tiukkana, kunnes Suomen kapteeni Hiirikoski otti ikävän jäähyyn, jonka lopulla venäläiset kavensivat tilanteen 3-2:een.

Kolmas erä jatkui erittäin tiukkana ja OAR:llä oli useita mahdollisuuksia tasoittaa peli, mutta Suomi onnistui omalla pelillään hoitamaan tilanteen.

Vain viisi minuuttia ennen erän loppua Suomi joutui jälleen alivoimalle. Ylivoimaa ei kuitenkaan ehtinyt kulua kauaa ennen kuin venäläiset ottivat oman jäähyynsä ja peli jatkui jälleen tasakentällisin.

Kolmannen erän lopulla Suomi sai selvästi oman pelinsä jälleen kuntoon ja muutamasta vaarallisesta tilanteesta huolimatta Naisleijonat onnistuivat pitämään johtonsa.

Aivan mahtavaa Naisleijonat! Laita peukkua onnitellaksesi naisia upeasta suorituksesta! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);