Hetki, jolloin Saku Koivu palasi Montrealiin – yleisö villiintyi täysin

Jääkiekossa on vuosien varrella nähty roppakaupalla upeita ja pysäyttäviä hetkiä, jotka ovat saaneet monet haukkomaan henkeään. Varsinkin NHL:ssä pelaajille osoitetaan suurta kunnioitusta myös vastustajien toimesta.

Suomalaisittain yksi upeimmista hetkistä, joka aiheuttaa katsojalle vielä tänäkin päivänä kylmiä väreitä ja silmien kostumista, on video Montreal Canadeinsin kotiottelusta vuodelta 2002.

Tuossa ottelussa joukkueen ensimmäinen eurooppalainen kapteeni Saku Koivu teki paluun jäälle voitettuaan taistelun syöpää vastaan.

Canadiensin fanit palkitsivat joukkueensa kapteenin jopa yhdeksän minuuttia kestäneillä seisovilla aplodeilla, samalla kun muut pelaajat väistyivät jäältä ja antoivat Koivun piirrellä itsekseen kuvioita jäänpintaan luistimillaan.

Tuota hetkeä huhtikuulta 2002 kutsutaan Canadiensin fanien keskuudessa myös päiväksi, jolloin Montrealin Bell Center löysi sydämensä ja avasi sen Koivulle.

Villitsi ensimmäisessä ottelussaan

Saku Koivu pelasi lopulta NHL:ssä 1124 runkosarjaottelua tehopistein 255+587=832. Montreal varasi nuoren koivun 21. vuorolla vuonna 1993.

Jo ensimmäisessä ottelussaan Los Angeles Kingsiä vastaan Koivu villitsi Canadiensin fanit avaamalla maalitilinsä.

Koivu nimitettiin joukkueen 32. kapteeniksi kaudelle 1999-2000 ja hän oli ensimmäinen eurooppalainen pelaaja, jolle seura on kunnian suonut.

Vielä 15 vuotta myöhemmin tämä video on upeaa katseltavaa kenelle tahansa jääkiekkofanille.

Tämä jos mikä todistaa sen, mitä monet ovat jo kauan sanoneet. Jääkiekko on hienoin urheilulaji koko maan päällä.

Katso video tästä: