Todellinen siirtopommi: 40-vuotias entinen NHL-vahti solmi vuoden mittaisen sopimuksen Tapparan kanssa

Siirtoikkuna on kesäisin kovassa käytössä myös kotimaisessa Liigassa, kuten viime päivinä ollaan saatu huomata.

Tiistaina Tampereen Tappara kuitenkin pudotti sellaisen yllätyspommin, ettei moni osannut uskoa sen pitävän paikkaansa.

Tampereen Tappara kertoi verkkosivuillaan tiistaina, että seura on solminut yksivuotisen sopimuksen 40-vuotiaan maalivahti Niklas Bäckströmin kanssa.

Bäckström edusti kuluneella kaudella HIFK:ta, jonka osaomistaja hän myös on, mutta talvella syntyneen kohun jälkeen miehelle ei enää peliaikaa herunut.

Tapparan oma entinen ykkösvahti Dominik Hrachovina siirtyy KHL-seura Barys Astanaan.

Bäckströmin siirto voidaan pitää todella yllättävänä, sillä miehellä ei ole vyöllään ainuttakaan Liiga-ottelua sitten viime joulukuun. Lähin paikka nähtiin HIFK:n ja TPS:n välisessä pronssiottelussa, kun mies oli asetettu kakkosvahdiksi. Jääaikaa ei silti herunut.

Kokenut NHL-vahti

Pitkällä urallaan HIFK:n kasvatti Bäckström on edustanut suomessa SaiPaa, Kärppiä sekä HIFK:ta. Hän vietti kymmenen vuotta Minnesota Wildin organisaatiossa NHL:ssä kausina 2006-20016, kunnes palasi takaisin HIFK:hon kaudeksi 2016-2017.

Moni olisi varmasti jo uskonut, että kokeneen torjujan ammattiura olisi ollut ohitse HIFK:ssa tapahtuneen skandaalin takia, mutta nyt mies on itse valmis osoittamaan Tapparan paidassa kaikkien epäilijöiden olleen väärässä.

Lue lisää:

NHL-asiantuntijalta hurja arvio suomalaislupauksista kesän varaustilaisuudessa: Yksi taistelee kärkisijoista

Nyt voidaan oikeasti puhua yllättävästä ratkaisusta! Uskotko Bäckströmin pystyvän vielä torjumaan Tapparalle mitalin seuraavalla kaudella? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);