NHL-asiantuntijalta hurja arvio suomalaislupauksista kesän varaustilaisuudessa: Yksi taistelee kärkisijoista

NHL:ssä porskutetaan parhaillaan pudotuspelien viimeisiä otteluita ennen Stanley Cup -finaaleja, mutta kesän lähestyessä monien katseet ovat jo siirtyneet pian järjestettävään varaustapahtumaan.

Maantaina julkaistussa kirjoituksessa NHL-asiantuntija ennakoi kesän varaustilaisuutta ja antoi samalla todella hyviä uutisia suomalaisille kiekkofaneille.

Kesäiset varaustilaisuudet NHL:ssä ovat aina todella mielenkiintoista seurattavaa, kun joukkueet kisaavat nuorista supertähdistä ja huutavat näiden nimiä järjestyksessä.

Tämän kesän ykköstähti ja ykkösvaraus tulee täydellä varmuudella olemaan ruotsalainen puolustaja Rasmus Dahlin, mutta kärkijoukoon mahtuu myös suomalaisväriä. Tätä mieltä on ainakin arvostetun The Athletic -lehden asiantuntija Corey Pronman.

Asiantuntija listasi tulevan kesän 74 mielenkiintoisinta nimeä varaustilaisuudessa, joiden joukosta löytyy myös yllättäviä suomalaisia. Yksi heistä yltää jopa TOP5-listaukseen.

Useita suomalaisia ensimmäisellä kierroksella

Kesän draftin ykkösnimi on kaikkien papereissa Rasmus Dahlin, mutta tätä alemmat paikat voivat vielä elää. Asiantuntijan mukaan tällä hetkellä kakkosena olisi venäläinen Andrei Svetshnikov ja kolmantena taas tshekkiläinen Filip Zadina.

Neljäntenä hänen listauksessaan on kuitenkin varsin yllättävä suomalaisnimi, sillä Porin Ässien Jesperi Kotkaniemi on asiantuntijan papereissa ohittanut kaksi kilpakumppaniaan ja noussut jo neljännelle paikalle. NHL:n kykyjenetsijöiden aiemmissa listauksissa Ässien nuorukainen on ollut kuudennella sijalla.

– Kotkaniemellä on paljon haluttuja ominaisuuksia. Hänellä on erinomaiset kädet, jotka ovat jopa lähellä elittitasoa. Hän pystyy tekemään peliä erittäin taitavasti alueella, mutta eniten minuun tekee vaikutuksen se, kuinka hän kontrolloi kiekkoa ja pitää eri vaihtoehtoja avoinna pelin aikana, Pronman kirjoittaa.

Pikkuleijonat hyvin edustettuina

Seuraavaksi suomalaiseksi Pronman veikkaa numerolla 12. mahdollisesti huudettavaksi Kärppien Rasmus Kuparia, joka pelasi hienon kauden Liigassa sekä nuorten MM-kisoissa.

Heti Kuparin perään asiantuntija on kuitenkin nostanut todellisen yllättäjän, nimittäin Espoo Unitedin riveissä mestistä pelanneen Jesse Ylösen. Ylösellä on ensi kaudeksi sopimus Lahden Pelicansiin.

Pronmanin papereissa ehkä hieman yllättäen ainakin sinivalkoisin lasein katseltuna HIFK:n sekä nuorten MM-kisojen maalitykki Niklas Nordgren majailee vasta sijalla 30, mutta tuokin numero voi vielä parantua ennen varaustilaisuutta.

Kotkaniemen, Ylösen ja Nordgrenin lisäksi Pronman nosti listalleen sijalle 52. yhdysvalloissa yliopistokiekkoa pelaavan Sampo Rannan.

Varmuudella ainakin näyttäisi siis siltä, että luvassa on todella kovatasoinen varaustilaisuus suomalaisittain!

Lue lisää:

Useat seurat Leijonista tutun hyökkääjän kintereillä – Vaihtaa varmuudella maisemaa seuraavaksi kaudeksi

Nyt on luvassa kyllä kova vuosi suomalaisittain, mikäli asiantuntijan listaus antaa osviittaa siitä, mitä tuleman pitää! Kenet sinä näkisit näistä miehistä NHL:ssä ensimmäisenä? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);