Teemu Selänteen uskomaton ennätys, jota kenenkään ei uskota rikkovan

Kenelläkään ei voi olla epäilystäkään siitä, etteikö Teemu Selänne olisi yksi kaikkien aikojen suomalaisista urheilijoista.

Ei ole sattumaa, että mies valittiin myös mukaan NHL:n 100-vuotisjuhlan kunniaksi kasatulle 100. parasta NHL-pelaajaa kautta aikain listaukseen. Selänteen lisäksi mukaan mahtui suomalaisista vain Jari Kurri.

The Finnish Flashinä tunnetun Selänteen puolesta puhuivat tämän uskomattomat tehotilastot sekä NHL-ennätys, jota kenenkään ei enää ikinä uskota kykenevän rikkomaan.

Kuva: NHL/Youtube

Tulokaskaudellaan 1992-1993 Selänne hurmasi nopeasti koko maailmanlaajuisen kiekkokansan Winnipeg Jetsin paidassa. Ensimmäisessä ottelussaan mies iski kaksi tehopistettä ja myöhemmin kauden päätteeksi hän rikkoi maagisen ennätyksen, johon kenenkään ei uskottu pystyvän.

Selänne tykitti tulokaskautenaan yhteensä 76 maalia rikkoen Mike Bossyn kaudella 1977-1978 tekemän tulokkaiden maaliennätyksen.

Runkosarjassa miehelle kertyi 132 pistettä, joka toi hänelle myös tulokkaiden piste-ennätyksen. Aiemmin Peter Statsny oli kaudella 1980-81 tehnyt 109 pistettä.

Tuuletus jäi historiaan

Selänteen 54. maali muistetaan maagisen rajan rikkoutumisen lisäksi myös hänen kehittämästään ennen näkemättömästä tuuletuksesta. Iskettyään kiekon reppuun Selänne nappasi hanskan käteensä ja viskasi sen ilmaan.

Tämän jälkeen hän nosti mailansa ylös leikkien sen olevan ase ja ”ampui” hanskansa alas taivaalta.

NHL:n tribuuttivideolla Selänteelle hänen seuratoverinsa ja jääkiekkovaikuttajat kehuvat taukoamatta suomalaisen nopeutta ja maalintekotaitoa.

Ennen Selännettä, kukaan ei ollut luistellut liigassa samalla tavalla ja nopeudella, minkä ansiosta hän nopeasti vakiinnutti itselleen lisänimen The Finnish Flash.

Kuva: NHL/Youtube

Winnipegin jälkeen Selänne myytiin Anaheimiin, josta matka jatkui San Jose Sharksin ja Colorado Avalanchen kautta vielä takaisin Mighty Ducksin paitaan. Selänteen NHL-uran kruunasi Stanley Cupin voitto kaudella 2007.

Selänne lopetti aktiiviuransa virallisesti vuonna 2014.

Katso NHL:n kunnianosoitus Selänteelle alla olevalta videolta. Takaamme, että tämän katselu nostattaa tunteet pintaan itse kullekin suomalaiselle jääkiekkofanille.