Tässä syntyy Juuso Välimäen uran ensimmäinen NHL-maali – Tuukka Rask joutui nöyrtymään

Kuluvalla NHL-kaudella taalajäillä viilettää 42 suomalaista kiekkoilijaa, joiden joukosta löytyy myös useita nuoria yllättäjiä.

Nuoresta iästään huolimatta suomalaispelaajat ovat onnistuneet nopeasti vakiinnuttamaan paikkansa maailman kovimmassa kiekkoliigassa upealla tavalla.

Tästä saatiin jälleen hieno esimerkki keskiviikon ja torstain välisenä yönä, kun Calgary Flames kohtasi Boston Bruinsin.

20-vuotias Juuso Välimäki on monien mielestä yksi suurimmista suomalaisista yllättäjistä, jotka ovat onnistuneet ottamaan paikan NHL-seurojensa pelaavasta kokoonpanosta.

Kaudesta 2015-2016 asti Pohjois-Amerikassa kiekkoillut puolustaja onnistui harjoituskaudella vakuuttamaan seurajohdon varmistaen paikkansa Calgary Flamesin NHL-kokoonpanossa. Suomalaispakin nostamista taalajäille ei ole tuon jälkeen tarvinnut pohtia sen enempää.

Uran ensimmäinen osuma

Välimäen uran ensimmäinen NHL-osuma syntyi ottelun ensimmäisessä erässä, kun Calgary oli kivunnut Bostonista jo 2-0 johtoon.

Calgaryn hyökkäyspyörityksen päätteeksi kiekko palasi Välimäen lapaan siniviivan tuntumassa, josta hän ensin peippasi ohi lähimmän Bruins-pelaajan ja lähetti tämän jälkeen tulisen rannelaukauksen kohti Tuukka Raskin vartioimaa maalia.

Mukana oli myös tuuria, sillä Rask onnistui saamaan osan kiekosta hanskaansa, mutta lady fortuna oli tällä kertaa Välimäen puolella ja kiekko pomppasi räpylästä suoraan maaliviivan ylitse.

– Huijasin hyökkääjän pois edestäni ja sain vedon kohti maalia, jossa oli paljon kroppaa edessä ja kiekko meni lopulta sisään. Se oli hyvä homma ja tuntuu hyvältä, Välimäki totesi haastatelussa pelin jälkeen.

Välimäen osumaan merkittiin syöttäjiksi Michael Stone sekä Mark Jankowski. Bostonin toisen erän kiri ei ottelussa riittänyt, vaan peli päättyi lopulta isäntien 5-2 voittoon.

– Täällä ei ole niin helppoa tehdä maaleja etenkään puolustajana, joten kyllä se tuntuu todella hyvältä, Välimäki hymyili.

Ottelussa 16 minuuttia peliaikaa kellottanut Välimäki keräsi maalin myötä uransa ensimmäisen NHL-tehopisteen, joka oli tervetullut palkinto hienosti kuluneesta kaudenavauksesta NHL-jäillä.