Tässä on pudotuspelien jäätävin pommi: NHL-supertähti niittasi suomalaispakin sairastuvalle

Tampa Bay Lightning ja New Jersey Devils ottivat jälleen yhteen yön NHL-kierroksella. Lightning vei ottelun lopulta maalein 3-1 ja siirtyi samalla pudotuspelisarjassa johtoon voitoin 3-1.

Ottelun ensimmäisen erän lopulla nähtiin kuitenkin paljon puhuttanut tilanne, kun Tampan venäläistähti Nikita Kutsherov niittasi suomalaispuolustaja Sami Vatasen jään pintaan.

Tampa Bay Lightning onnistui kampeamaan jälleen voiton pudotuspelisarjassa New Jersey Devilsiä vastaan, kun se voitti viime öisen ottelun maalein 3-1.

Ottelun ensimmäisestä erästä ei tilanteita puuttunut, sillä erässä nähtiin kolme maalia, sekä paljon puhetta herättänyt törkytaklaus, joka lopetti Sami Vatasen ottelun.

Vatanen sai kiekon omalla puolustusalueella ja oli lähtemässä kuljettamaan sitä omaan päätyyn, kun vierelle vauhdilla luistellut Tampa Bayn pistekuningas Nikita Kutsherov niittasi Vatasen jään pintaan kovalla voimalla.

26-vuotias suomalaispuolustaja jäi ilmalennon jälkeen makaamaan hetkeksi jäälle ja hetken itseään kasailtuaan suuntasi suoraan pukukoppiin omin avuin. Tälli oli selvästi kova, sillä Kutsherovin olkapää näytti pamahtavan suoraan Vatasen pään seudulle. Tämän jälkeen suomalaispakki otti vielä komean kaaren ilmassa ennen kuin laskeutui jäälle.

Tilanteesta ei kuitenkaan vihelletty jäähyitä, eikä Kutsherov saanut siitä mitään sanktioita pelin aikana. Tilanne kuitenkin herätti paljon spekulaatiota sen suhteen, voisiko se siirtyä suoraan NHL:n kurinpidon käsittelyyn. Tämän seurauksena Kutsherovia voisi odottaa jopa pelikielto.

Devilsin päävalmentaja John Hynes huusi tapauksen jälkeen pääpunaisena erotuomareille.

Twitterissä käydyssä keskustelussa monet Pohjois-Amerikkalaiset urheilutoimittajat ovat tulkinneet taklauksen törkeänä siksi, että se oli selvästi kohdistettu Vatasen päähän. Kuvissa on myös havaittavissa, että Kutsherov ottaa pienen hypyn ennen taklausta, jotta hän voisi osua kovempaa ja korkeammalle.

Kutsherov tuli tilanteeseen olkapää edellä tarkoituksenaan varmasti taklata myös Vatasta samalla seudulle, mutta kontakti tuli selvästi vasemmalle puolen Vatasen päätä.

Suomalaispuolustaja ei enää palannut ensimmäisen erän jälkeen jäälle, mutta hänen vammastaan ei vielä ole saatu tarkempia tietoja.

Tampan valmentaja Jon Cooper kertoi toimittajille, ettei ole huolissaan kurinpidollisista toimenpiteistä taklauksen jälkeen.

– Mielestäni se oli hitonmoinen lätkätaklaus, hän totesi.

Lightningin ja Devilsin välinen ottelusarja on katkolla ensimmäisen kerran lauantaina.

Voit katsoa koko tilanteen videolta tästä:

 

Auts! Nyt oli kyllä ikävän näköinen niitti. Laitetaan peukut pystyyn, että Vatanen pystyy vielä pelaamaan seuraavassa ottelussa! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);