Suomi kampesi nihkeän voiton Etelä-Koreasta: Todellinen yllätys oli jo lähellä

Suomi kohtasi tiistaina Pyeongchangin olympiaturnauksessa isäntämaa Etelä-Korean. Vauhdikkaan alun jälkeen Leijonat johti ottelua jo maalein 3-0, kun korealaiset käynnistivät todellisen kirin 2. erässä.

Kolmanteen erään lähdettiin tiukassa 3-2 tilanteessa. Leijonat voitti lopulta ottelun maalein 5-2.

Leijonien ottelu isäntämaa Etelä-Koreaa vastaan oli paperilla katsottuna varmasti monien mielestä aivan läpihuutojuttu, mutta vauhdikkaan alun jälkeen Leijonat joutui todella kamppailemaan saadakseen voiton ottelusta.

Ensimmäisessä erässä nähtiin komeaa menoa, kun Petri Kontiola vei Leijonat 1-0 johtoon ylivoimalla Eeli Tolvasen aivan upean syötön pääteeksi.

Ensimmäisessä erässä isännät olivat täysin purjeessa ja kamppailivat edes päästäkseen omalta alueeltaan pois. Se ei kuitenkaan kotiyleisöä haitannut, vaan joukkue sai raikuvat aplodit jokaisen suorituksen jälkeen.

Ensimmäinen erä päättyi lopulta kuitenkin tilanteessa 1-0 ja toisessa erässä alkoi varsinainen tykitys.

Toisessa erässä mätettiin maaleja

Ensin Petri Kontiola vei Suomen nopeasti 2-0 johtoon ja pian perään nuori supertähti Miro Heiskanen iski Tolvasen syötöstä jo pelin tilanteeseen 3-0.

Tässä kohtaa peli näytti jo selvältä, mutta pian Etelä-Korea jysäytti todellisen pommin, kun se kavensi 10 minuutin sisällä tilanteen 3-2:een.

Korea sai maaleista todellisen hurmoksen päälle ja tasoitus tilanteeseen 3-3 oli jo todella lähellä.

Ylivoima pelasti

Kolmanteen erään lähdettäessä tilanne oli 3-2, mutta erän alussa tulleen ylivoiman päätteeksi Suomi pääsi jälleen näyttämään osaamistaan ja siirtyi 4-2 johtoon Juuso Hietasen osumalla.

Illan viimeisestä maalista vastasi Sakari Manninen, joka iski kiekon Etelä-Korean tyhjään maaliin, kun peliä oli jäljellä enää 6,3 sekuntia.

Seuraavassa ottelussa Suomi kohtaa puolivälierässä Kanadan keskiviikkona pelattavassa ottelussa.

Hieno suoritus kuitenkin lopulta Leijonat! Uskotko Suomen mahdollisuuksiin ottelussa Kanadaa vastaan? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);