Suomalaisvahti ehdolla NHL:n parhaaksi maalivahdiksi – Tässä ovat kolme finalistia

Nashville Predatorsin maalilla upean kauden jälleen pelannut Pekka Rinne on ollut pitkin vuotta mukana keskusteluissa, kun NHL:ssä on puhuttu siitä, kenen maalivahdin tulisi pokata kauden päätteeksi Vezina Trophy.

Suomalaivahdeista parhaan maalivahdin palkintoa on päässyt nostelemaan ainoastaan Tuukka Rask ja Miikka Kiprusoff.

Nyt Pekka Rinne on kuitenkin selvittänyt tiensä kolmen finalistin joukkoon.

NHL julkaisi varhain keskiviikkona kolmen maalivahdin nimet, jotka ovat yhä mukana kilpailussa himoitun Vezina Trophyn voittajaksi.

Kolme finalistia ovat Nashville Predatorsin Pekka Rinne, Winnipeg Jetsin Connor Hellebuyck sekä Tampa Bay Lightningin nuori venäläisvahti Andrei Vasilevskiy.

Suomalaisittain listaus on tietysti komeaa katseltavaa, sillä Pekka Rinteen nimi on komeillut pitkin kautta useimpien asintuntijoiden listauksissa korkealla maalivahdin palkinnon osalta. Rinne on ollut aiemminkin ehdolla Vezinan saajaksi jo kolmeen otteeseen, mutta palkinto on aina päässyt livahtamaan ohi suomalaisvahdin näppien.

Rinteelle vaaditaan voittoa

Tällä kaudella tilanne ei kuitenkaan voisi näyttää paljoa paremmalta, sillä Rinne oli kaikissa maalivahtien tilastoissa kärkikamppailussa kauden aikana ja johdatti joukkueensa vielä runkosarjan voittoon upeilla torjunnoillaan.

Myös muut pelaajat ovat antaneet Rinteelle tämän ansaitsemaa tunnustusta, kuten Nashvillen tähtipuolustaja Ryan Ellis.

– Tuolla on suomalainen maalivahti, pelipaidaltaan numero 35, joka ei ole tehnyt mitään muuta kuin hyvää ja joka ansaitsee hieman tunnustusta. NHL:n toimitusjohtajat, jos vielä väittelette siitä, kenen pitäisi voittaa Vezina Trophy, teen sen teille helpoksi: sen tulee olla Pekka Rinne, Ellis kirjoitti Player’s Tribune artikkelissa.

Vezina on NHL:n parhaalle maalivahdille annettava palkinto, jonka voittajan valitsevat joukkueiden general managerit. Kauden päätteeksi GM:t kokoontuvat äänestämään, jossa jokainen heistä antaa kolmelle parhaalle vahdille pisteet 5-3-1.

Loistavaa Pekka! Laita peukkua, mikäli uskot, että nyt on todella Rinteen vuoro kuitata palkinto! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);