Tähtipuolustajalta harvinaisen rehellistä ylistystä Pekka Rinteelle: Vaatii Vezinaa suomalaisveskarille

NHL:n runkosarjan tultua päätökseen keskustelu liigan palkinnoista on vellonut kovana. Yksi kovimmista suosikeista parhaan maalivahdin palkinnon saajaksi on Nashville Predatorsin Pekka Rinne.

Vezina-keskusteluissa Rinteen nimi on ollut esillä jo pitkin kautta, mutta nyt hänen seuransa tähtipuolustaja suitsuttaa suomalaisveskarin otteita ennen näkemättömällä tavalla Players Tribune -sivustolla.

Nashville Predatorsin maalivahti Pekka Rinne on pelannut jälleen käsittämättömän upean kauden. Häntä voi helposti kutsua yhdeksi liigan parhaista maalivahdeista ilman että joutuu vetämään yhtään kotiin päin.

Rinne on voittanut tällä kaudella 42 ottelua ja pitänyt todella kovan torjuntaprosentin: 92,7%. Ylistystä on kuultu mediassa sekä valmentajan toimesta, mutta nyt harvinaisen avoimen ja ylistävän kirjoituksen on tehnyt Nashvillen tähtipuolustajiin lukeutuva Ryan Ellis.

Ellis kirjoitti Rinteestä pitkän tekstin Players Tribune -sivustolle selittäen, miksi juuri Peksin pitäisi voittaa Vezina.

– Tiedätte hänen tilastonsa, mutta antakaa kun kerron jotain muuta Peksistä. Hän on täydellinen ammattilainen. Jos minun pitäisi rakentaa jääkiekkoilija tyhjästä, ottaisin välittömästi mallia Peksistä. Hänestä huokuu pohjoismainen olemus, sellainen rauhallinen, viileä ja aina sopiva asenne tekemiseen. Sen voi nähdä helposti hänen ollessaan jäällä. Ja jään ulkopuolella hän on aivan yhtä mahtava ja kaikki kunnioittavat häntä huoneessa, jos hän puhuu, Ellis kertoo.

”Esimerkki jokaiselle”

Ellis peilaa kirjoituksessaan myös edellisen vuoden pudotuspelejä, joissa Nashville joutui lopulta taipumaan finaalissa Pittsburgh Penguinsille voitoin 4-2.

– Se lähti liikkeelle jo ensimmäisestä pelistä Chicagoa vastaan. Teimme maalin ensimmäisessä erässä, jonka jälkeen Peksi käynnisti oman shown’sa. Hän torjui 29 laukausta, eikä päästänyt ainuttakaan selkänsä taakse. Hänen pelaamisensa tuossa ottelusarjassa oli aivan uskomatonta – ja me pääsemme näkemään sen saman joka päivä.

Isojen pelien mieheltä löytyy intensiteettiä myös harjoituksiin, sillä Ellis kertoo monien ihmetelleen suomalaisen intoa ja jaksamista vielä kauden lopullakin.

– Hän liukui maalilla edestakaisin tehden uskomattomia torjuntoja. Ajattelin, että helvetti, olemme pelanneet 100 peliä tällä kaudella… miksi hän tekisi harjoituksissakin noin? Noh, juuri sen takia, että hän on Peks. Hän on esimerkki jokaiselle meidän joukkueessamme.

”Jonkun on täytynyt mokata”

Kirjoituksessa Ellis kertoo menettäneensä osan kaudesta loukkaantumisen takia, jonka ansiosta hänellä on ollut aikaa seurata joukkueen toimia hieman toisesta perspektiivistä pressiaitioista käsin. Sanoma on kuitenkin pysynyt tismalleen samana: Pekka Rinne on uskomattoman hyvä.

– Meillä on puolustajien kesken tämä sama tunne: jos Rinne päästää maalin, joku meistä on tehnyt virheen, sillä Pekka ei päästä helppoja maaleja. Jonkun on täytynyt mokata, Ellis kirjoittaa.

Pudotuspelejä odottavalla joukkueella on edessään vielä hetki lepoa ennen kuin se kohtaa Coloradon torstain ja perjantain välisenä yönä. Ennen pudotuspelien alkamista Ellisillä on kuitenkin vielä yksi asia, jonka hän haluaa tehdä selväksi kaikille NHL:n seurajohtajille, jotka päättävät liigan parhaan maalivahdin palkinnon saajan.

– En malta odottaa pudotuspelien alkamista, mutta ennen sitä täytyy muistaa eräs asia. Tuolla on suomalainen maalivahti, pelipaidaltaan numero 35, joka ei ole tehnyt mitään muuta kuin hyvää ja joka ansaitsee hieman tunnustusta. NHL:n toimitusjohtajat, jos vielä väittelette siitä, kenen pitäisi voittaa Vezina Trophy, teen sen teille helpoksi: sen tulee olla Pekka Rinne, Ellis kirjoitti.

Kovaa puhetta varmasti asiansa tietävältä mieheltä! Uskotko sinä, että Rinne voi voittaa Vezinan? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);