Suomalaispelaajan jatko NHL:ssä näytti epävarmalta: Nyt seurapomo kuitenkin linjasi tiukan päätöksen

Philadelphia Flyersissa viime kauden kiekkoillut Jori Lehterä ei tuntunut millään löytävän hyvää rytmiä peliinsä kauden aikana.

Koko joukkueen heikko suorittaminen nosti esille puheenaiheen siitä, pitäisikö kovapalkkainen suomalaisnimi ostaa kokonaan ulos.

30-vuotias Jori Lehterä on nyt kiekkoillut jo neljä kautta NHL:ssä St.Louis Bluesin sekä Philadelphia Flyersin organisaatioissa.

Huikean alun taalajäillä saanut Lehterä ei kuitenkaan enää viimeisillä kausillaan ole onnistunut samalla tavalla, kuin mitä mieheltä odotettiin. Tästä johtuen mies kaupattiin St.Louisista Philadelphiaan, joka maksaa tällä hetkellä hyökkääjälle todella kovaa 4,7 miljoonan dollarin palkkaa.

62 ottelussa Lehterä merkkautti itselleen tällä kaudella vain tehot 3+5, joten on ymmärrettävää, että huhumylly hänen ympärillään kävi kovana. Monien mielestä Philadelphian olisi ollut parasta vain ostaa suomalaisen sopimus ulos.

GM räväytti todellisen pommin

Philadelphia Flyersin legendaarinen GM Ron Hextall oli kuitenkin täysin eri mieltä siitä, että Lehterän ura seurassa olisi ohi. NBC Philadelphian haastattelussa Hextall totesi, että hän on ollut tyytyväinen suomalaishyökkääjään.

– Hän täyttää roolinsa loistavasti. Hän on upea ihminen ja tekee kovasti töitä. Sen lisäksi hän tulee hyvin toimeen meidän nuorten pelaajiemme kanssa, Hextall kertoi.

– Hän tuo joukkueeseen paljon muutakin kuin 8-10 minuuttisia iltojaan sentterinä.

Hextallin kannanotto tarkoittaa siis ainakin sitä, että Lehterä voi huokaista helpotuksesta ja jatkaa omaa varmaa tekemistään NHL:ssä vielä jatkossakin. GM:n mielestä ei ole mitään syytä tai järkeä, että seura ostaisi hänen kalliin sopimuksensa ulos.

– Juuri nyt suunnitelmana on pitää hänet täällä, Hextall lopetti.

Tilanne muuttuneen seuraavan kauden myötä, sillä Lehterän sopimus päättyy siihen. Suomalaiselta vaaditaan melkoinen ryhtiliike, mikäli hän aikoo saada yhtä isoja rahoja jatkossa NHL-seuroilta palveluksiaan vastaan.

Lue lisää:

Kiekkokansalta rajua kritiikkiä epäonnistuneelle Lauri Marjamäelle: ”Toivottavasti ei valmenna enää missään”

Loistavia uutisia Lehterälle! Pistä peukkua, jos jaksat yhä uskoa, että kaveri pystyy nostamaan tasoaan! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);