Suomalaislupaus iski aivan ilmiömäisen maalin Pohjois-Amerikassa: Vapise Mikael Granlund!

Suomalaislupaus Otto Somppi on ollut kuumaa tavaraa Kanadan junioriliiga QMJHL:ssä tällä kaudella.

Halifax Mooseheadsiä edustava Somppi väläytti uskomattomia taitojaan viikonloppuna, kun hän painoa silmiä hivelevän upean ilmaveivimaalin ottelussa Shawinigan Cataractesia vastaan.

20-vuotias Somppi on pelannut tällä kaudella 47 ottelua QMJHL:ssä nakuttaen niissä päätä huimaavat 21+47=68 pistettä.

Tampa Bay Lightning NHL-seuran varaus on lyömässä itseään läpi kovalla myrskyllä Pohjois-Amerikassa, eikä mikään ihme.

Taiturimaisen nuorukaisen otteista on kauden aikana saanut lukea useistakin Pohjois-Amerikkalaisista kiekkomedioista, mutta nyt viikonloppuna syntynyt maali oli sellainen, josta tullaan varmasti puhumaan vielä pitkään.

Suomalaisten kiekkofanien verkkokalvoille on varmasti ikuisiksi ajoiksi piirtynyt se hetki vuoden 2011 MM-kisoissa, kun nuori Mikael Granlund sytytti koko kansan ilmiömäisellä ilmaveivi maalillaan.

Miken liikkeestä kohistiin pitkään ja sen kunniaksi julkaistiin jopa oma postimerkki!

Nyt QMJHL:ssä pelaava Somppi päätti näyttää omaa osaamistaan samalla saralla ja nakutti ottelussa Shawinigan Catarectesia vastaan aivan ilmiömäisen upean ilmaveivin – eli lacrosee maalin, kuten amerikkalaiset sitä kutsuvat.

”Historian upein ilmaveivi”.

TSN:n alaisuudessa toimiva BarDown -sivusto nimittää Somppin ilmaveiviä kauneimmaksi vastaavaksi suoritukseksi, mitä viime vuosina on nähty.

Ja kyllähän tätä kelpaa kelailla uudestaan!

Somppi sai kiekon hyökkäysalueen kulmassa, josta hän kuljetti sen maalin taaksi. Silmän räpäyksessä nuori suomalaishyökkääjä nosti kiekon mailan lapaansa ja Antero Mertarannan kuolemattomia sanoja lainaten Catarectsin maalivahti vain katseli, että taivas varjele mitä sieltä tulee!

Somppi paiskasi nopealla veivillä kiekon maalin perälle ja vei joukkueensa 1-0 johtoon.

Tampa Bay Lightningin kesän 2016 varaus on tehnyt todella kovaa jälkeä junnuliigassa, joten nuorukaiselta on syytä odottaa paljon vielä tulevaisuudessa.

Somppi oli mukana voittamassa alle 18-vuotiaiden MM-kultaa kaudella 2015-2016.

Katso Somppin upea ilmaveivi kokonaisuudessaan tästä:

https://youtu.be/d2XnKueoiGo

Taivas varjele mitä sieltä tulee! Laita peukkua, jos uskot, että tästä nuorukaisesta kuullaan vielä tulevaisuudessa! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);